FC Rosengård
FCR

Inför omgång 2: Kan Uppsala upprepa succén?

3 juli 2020 16:00

IK Uppsala fick en flygande start på sin första säsong i OBOS Damallsvenskan. Med två sena mål vände laget mot Djurgården och tog tre poäng. Nu väntar Växjö DFF på bortaplan.

Lördag

Växjö DFF – IK Uppsala Fotboll, 15.00

Med tio minuter kvar av premiäromgången låg Uppsala unde med 2-1 mot Djurgården. När matchen blåstes av hade man vänt på steken efter sena mål av Cassandra Korhonen och Beata Olsson. Tre fina poäng för nykomlingen. Nu väntar bortapremiär mot ett Växjö som gick poänglösa från bortapremiären mot Linköpings FC. Tre insläppta under de första 30 minuterna och matchen var förlorad. Laddade med revanschlusta siktar man nu mot säsongens första poäng.

Eskilstuna United – Kopparbergs/Göteborg FC, 15.00

Dubbla självmål från hemmalaget KIF Örebro såg till att Eskilstuna fick med sig en fin poäng från premiäromgången av OBOS Damallsvenskan. Nu ställs man mot Kopparbergs/Göteborg som inledde sin säsong med en övertygande 5-1–seger mot Kristianstad. Två mål från Rebecka Blomqvist som efter en timma byttes ut och gav plats för Stina Blackstenius. Det är helt klart en tuff uppgift som väntar Eskilstuna United i hemmapremiären.

Djurgården – Umeå IK, 16.00

Två lag som förlorade sina premiärer jagar nu sina första poäng för säsongen. Djurgården hade ledningen sent mot Uppsala, men släppte in två sena mål och fick resa hem till Stockholm som förlorare. I Norrlandsderbyt mot Piteå var Umeå lite för korta. Det blev en hedersam 3-2–förlust, men nu vill man ha revansch.

Kristianstads DFF – FC Rosengård, 16.00

De regerande mästarnas Rosengårds premiärseger satt hårt inne och segermålet mot Vittsjö kom inte förrän i den 83:e minuten. Nu reser man de dryga tio milen till Kristianstad för nytt Skånederby. På andra sidan mittlinjen står ett KDFF som åkte på en rejäl snyting i bortapremiären mot Göteborg. 1-5 i baken den gången och en ordentlig uppryckning krävs för att laget ska ta poäng mot Rosengård.

Söndag

Vittsjö GIK – Linköpings FC, 15.00

Vittsjö gjorde en fin match och var bara sju ordinarie minuter plus tillägg ifrån en pinne i bortapremiären mot FC Rosengård. Men de regerande mästarna vann och förra årets tabelltrea siktar mot sina första poäng i hemmapremiären. För motståndet står Linköping, som fick en flygande start på sin säsong och slog Växjö med 3-0 efter att ha satt alla tre i den första halvleken.

Piteå IF – KIF Örebro, 16.00

Mästarna från 2018 slog Umeå IK i premiärderbyt och siktar givetvis högre i år än förra årets tabellplacering. I hemmapremiären ställs man mot KIF Örebro. Närkelaget satte fem mål i premiären, men två av dem var i eget nät och man fick nöja sig med en poäng mot Eskilstuna United. Bittert och med största säkerhet ett revanschsuget lag som reser upp till Piteå för bortapremiär.