• Ligasponsorer

Lördag Lör 26 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Juni Jun
Söndag Sön 28 Juni Jun
Lördag Lör 4 Juli Jul
Söndag Sön 5 Juli Jul
Onsdag Ons 8 Juli Jul
Fredag Fre 10 Juli Jul
Lördag Lör 11 Juli Jul
Onsdag Ons 15 Juli Jul
Söndag Sön 19 Juli Jul

Månadens spelare oktober

7 november 2019 09:56
Nyheter

Den sista omröstningen för säsongen om vem som får titeln Månadens spelare i oktober är färdigräknad och årets sista vinnare är Djurgårdens IF FF:s outtröttlige kapten Mia Jalkerud.


Trots en säsong med uteblivna resultat och en fight om överlevnad i ligan, mobiliserade sig Djurgården och med kaptenen i täten klarade man kontraktet med minsta möjliga marginal. 3–3 målet i den 89:e minuten mot Piteå IF DFF i näst sista omgången där just Mia Jalkerud höll sig påpassligt framme kom att visa sig avgörande i streckstriden.

– Tack så jättemycket för denna utmärkelse! säger Mia när hon nås av beskedet, – Efter ett tufft år så kändes det skönt att kunna avsluta på ett bra sätt och att veta att Djurgården spelar i OBOS Damallsvenskan även 2020.

Förutom titel och ära får månadens spelare 10,000kr från Svenska spel att skänka till valfritt samhällsengagerande projekt i sin förening.

Mia väljer att skänka prissumman till ”Stockholm i rörelse” ett av Djurgårdens projekt för att öka idrottsaktiviteter för barn och ungdomar i skolor, på fotbollsplaner och andra platser i Stockholm.

Månadens spelare i OBOS Damallsvenskan utses av en jury bestående av ligans samtliga lagkaptener, Stefan Edberg (Svenska spel), Peter Backe (TV4) och Daniel Kristiansson (TV4). #svenskaspel #cmore #obosdamallsvenskan #helavägen