BK Häcken vinner Svenska Cupen
Publicerad: 2021-05-13
Svenska Cupen
Efter en mållös första halvlek gjorde Häcken tre i andra och vann till slut Svenska Cup-finalen mot Eskilstuna United.

Efter en jämn första halvlek där det farligaste läget tillhört BK Häcken gick lagen till paus med 0-0. I den andra halvan tog hemmalaget över spelet mer och mer och till slut kom utdelningen. Filippa Angeldahl tryckte till efter 58 minuter och gästernas Emma Holmgren kunde inte stå emot.

Med 20 minuter kvar visade Stina Blackstenius sina fina kvaliteer och tog sig förbi ett par försvarare innan hon placerade bollen otagbart för Holmgren i det högra hörnet.

Eskilstuna United gick framåt för att närma sig, men lyckades inte skapa några större farligheter och istället kunde inbytta Pauline Hammarlund sätta den slutgiltiga spiken i kistan med sitt 3-0–mål.