Nildén till Eskilstuna United
Publicerad: 2020-07-12
Efter två och ett halvt år i södra England har Amanda Nildén skrivit på för Eskilstuna United. Kontraktet sträcker sig ett och ett halvt år.

Den 21-åriga försvararen Amanda Nildén flyttar hem till Sverige efter drygt två år i Brighton. Hon har erfarenhet från de svenska U-landslagen och spelade med AIK i Elitettan innan hon flyttade till England. Nu ser hon framemot att spela i OBOS Damallsvenskan.

– Det känns jätteroligt att få komma hem till Sverige och spela för Eskilstuna efter 2,5 år i Brighton. En klubb med bra organisation och det känns som att det är bra stämning i gruppen. Munkens (tränare Magnus Karlsson) sätt att se på fotboll lockar mycket och förhoppningsvis kan den passa in bra på mig också. Ser fram emot att få dra på mig Eskilstunatröjan och börja, säger Nildén till Eskilstunas hemsida.

Eskilstunas tränare Magnus Karlsson är också nöjd med sitt nyförvärv.

– Vi förstärker vårt lag med en ung svensk försvarsspelare. Vår defensiva balans ökar och det här ger oss fler möjligheter att spela andra formationer än trebackslinje. Amanda har internationell erfarenhet, är en bra passningsspelare och vi ser fördelar med att hon är vänsterfotad, säger han.

FOTO: Bildbyrån

Joakim Forsell
HUVUDSPONSOR
TITELSPONSOR
SÄNDNINGSPARTNER