Hammarby cupmästare efter uppvisning
Publicerad: 2023-06-06
Svenska Cupen
Hammarby är cupmästare för tredje gången efter att ha besegrat BK Häcken med klara 3-0 i finalen på Tele2 Arena.

Hammarby – BK Häcken 3-0

Hammarby och BK Häcken gjorde upp om Susanne Erlandssons pokal på Tele2 Arena på nationaldagen. Finalen i Svenska Cupen fick en fantastisk inramning med 17 623 åskådare på läktarna, och på planen visade Hammarby upp sig från sin bästa sida. Efter en mållös första halvlek nickade Madelen Janogy in 1-0 bara ett par minuter in i den andra halvleken, framspelad av Vilde Hasund som nyss hoppat in.

Janogy dubblade Bajens ledning tio minuter senare med ett klassnummer. Hon vek inåt i banan från högerkanten och skickade upp bollen i bortre krysset med vänsterfoten. Ytterligare tio minuter senare utnyttjade Maika Hamano ett misstag i Häcken-försvaret och chippade iskallt in 3-0 via ribban. Det resultatet stod sig till slutsignalen, och Hammarby kunde lyfta pokalen inför seggerrusiga grönvita supportrar.