• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Fredag Fre 3 November Nov
Söndag Sön 5 November Nov
Lördag Lör 11 November Nov
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Fredag Fre 19 April Apr
Lördag Lör 20 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Måndag Mån 22 April Apr

Publik på fotbollsmatcher från 1 oktober

21 augusti 2020 11:45

Regeringens besked innebär att det från och med 1 oktober är möjligt att ha publik på fotbollsmatcher. Dock kommer det att finnas en övre gräns för hur många åskådare som tillåts.


Tomas Hoszek, Elitfotboll Dams generalsekreterare kommenterar:

  • Viktiga och nödvändiga beslut idag även om tidshorisonten ter sig bekymmersam då verksamheten är i full gång. Fotbollen tar ett stort ansvar och är redo för snabb anpassning. Rimligt är att anpassa ett eventuellt tak till kapacitet på diverse arenor. Fortsatt ekonomiskt stöd under hösten är ett måste för att kunna rädda idrottsrörelsen varför den välkomnas.

Karl-Erik Nilsson, Svenska Fotbollförbundets ordförande:

– Det är ett steg i rätt riktning mot en normalitet där vi kan välkomna publiken tillbaka fullt ut, vilket naturligtvis är positivt. Dock behöver vi se förslaget och dess detaljer i sin helhet – och kunna ge våra synpunkter – innan det är möjligt att närmare kommentera.

– Det är bra och nödvändigt att man ger idrotten ett utökat ekonomiskt stöd. Men det är också vad man kan förvänta sig – de positiva ekonomiska, sociala och hälsomässiga effekter som idrotten bidrar med till samhället är av mycket stor betydelse, värda många miljarder kronor. Ska idrotten kunna fortsätta vara den starka samhällskraft den idag är måste föreningarna få stöd och hjälp för att överleva den här krisen.

Håkan Sjöstrand, Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare:

– Fotbollen är redo att ta sitt ansvar och välkomna publiken tillbaka – i den omfattning som är möjlig – på ett smittsäkert sätt. Vi ser fram emot det. Det är dock detaljerna i förslaget som avgör vilken effekt det får på fotbollen, framför allt hur många åskådare det i praktiken blir möjligt att ta in på arenorna.

– Taket för hur många som tillåts på matcherna behöver enligt oss ta hänsyn till förutsättningarna för varje idrottsanläggning – det vill säga arenans storlek och publikkapacitet, och om det är en inomhus eller utomhusarena.