• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Måndag Mån 28 Juni Jun
Torsdag Tor 1 Juli Jul
Fredag Fre 2 Juli Jul
Lördag Lör 3 Juli Jul
Söndag Sön 4 Juli Jul
Onsdag Ons 7 Juli Jul
Torsdag Tor 8 Juli Jul
Lördag Lör 14 Augusti Aug
Fredag Fre 20 Augusti Aug
Lördag Lör 21 Augusti Aug
Söndag Sön 22 Augusti Aug
Onsdag Ons 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug
Lördag Lör 28 Augusti Aug
Söndag Sön 29 Augusti Aug
Måndag Mån 30 Augusti Aug
Lördag Lör 4 September Sep

Blackstenius tvåmålsskytt i OS-premiären

21 juli 2021 12:31

Det svenska landslaget fick en flygande start i OS och körde över de regerande världsmästarna från USA. Stina Blackstenius gjorde både det första och det andra målet när Sverige vann med 3-0.


Det sågs som tuffast möjliga start på en turnering. På andra sidan gräsmattan väntade de regerande världsmästarna som gått obesegrade i 44 raka matcher och inte släppt in mål på de senaste sex. Men i OS-premiären i Tokyo var det det svenska landslaget som såg ut som världens bästa lag.

Tre spelare från OBOS Damallsvenskan tog plats i startelvan. Filippa Angeldahl och Caroline Seger på mittfältet och Stina Blackstenius i en central anfallsroll. Och det var Blackstenius som skapade rubrikerna. Skyttedrottningen från vårsäsongen (elva mål i OBOS Damallsvenskan) nickskarvade in ledningsmålet i den 25:e minuten och Sverige tog med sig 1-0–ledningen in i pausvilan.

I den andra halvlekens åttonde minut höll sig Blackstenius framme igen, Efter en hörna från höger fick hon fritt fram i straffområdet och tryckte upp 2-0 i nättaket.

Efter 2-0–målet byttes FC Rosengårds Olivia Schough och Lina Hurtig från Juventus in och när just Lina Hurtig skallade in 3-0 med 20 minuter kvar kändes segern säkrad. OS-laget hade fått precis den start man drömt om och förbundskapten Gerhardsson lät både Hammarbys Madelen Janogy och FC Rosengårds Hanna Bennison få en kvarts speltid.