• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Lördag Lör 4 September Sep
Söndag Sön 5 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Idag 26 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt

Inför helgens omgång

25 september 2020 18:36

Landslagsuppehållet är över och det är dags för den 16:e omgången av OBOS Damallsvenskan. Fortsätter topplagen vinna? Kan något av bottenlagen ta viktiga poäng?


Växjö DFF – Kristianstads DFF, lördag 14.00 Hemmalaget Växjö jagar säkert mark och har två poäng upp till Eskilstuna på rätt sida av nedflyttningsstrecket. Fyra poäng på de två senaste har dock gjort att formen ser god ut. Nu ställs man mot tabelltrean Kristianstads DFF, som fortsätter ta poäng och jaga duon i toppen. Med tre raka segrar får nog KDFF ses som favoriter i helgens första match.

Kopparbergs/Göteborg FC – Piteå IF, söndag 14.00 Efter två raka förluster har tabelltvåan Göteborg hittat formen igen. Dubbla 3-0–segrar, mot Eskilstuna och Djurgården, innan uppehållet gör att laget bara är tre pinnar bakom FC Rosengård i toppen. Ett gäng spelare har varit iväg på landslagssamling och frågan är om gästande Piteås spelare kommer mer utvilade till matchen. PIF slog jumbon Uppsala senast, men har fortfarande bara tre poäng ner till nedflyttningsplats. Fixstjärnan Madelen Janogy har hittat nätet vid två tillfällen sedan återkomsten och det återstår att se om hon kan skapa problem för göteborgarnas försvar.

FC Rosengård – Umeå IK, söndag 14.00 De regerande mästarna går som tåget och har fyra raka segrar. Nu väntar Umeå på hemmaplan. Ett Umeå som Rosengård besegrade med 3-0 på bortaplan i juli. Umeå är sjua i tabellen och behöver, med största sannolikhet, några segrar till för att säkra spel i högsta serien även nästa år. Kan man överraska FC Rosengård på konstgräset i Malmö?

IK Uppsala – Linköpings FC, söndag 15.00 Efter sju raka förluster måste något hända i Uppsala för att inte glappet upp till säker mark ska bli för långt. Man har inte hittat nätet sedan den 23 augusti och nu måste man få fart på anfallsspelet. Linköping har blandat och gett på slutet och marginalen upp till tabelltoppen är nog lite för stor för att man ska kunna blanda sig i någon guldstrid. När Uppsala och Linköping möttes senast vann LFC med 3-1. Frågan är om Uppsala kan hota nu.

Vittsjö GIK – Djurgården, söndag 15.00 Hemmalaget Vittsjö har hittat fjolårsformen och står på fem raka segrar och har seglat upp på femteplats i tabellen. Djurgården har fyra poäng ner till Växjö på nedflyttningsplats och behöver alla poäng man kan få för att säkra kontraktet utan press. Det lutar åt ett spännande och fartfyllt möte i Vittsjö på söndag.

Eskilstuna United – KIF Örebro, måndag 19.00 Med bara två poäng ner till nedflyttningsplats är goda råd dyra hos Eskilstuna. Poängen måste börja ticka in och det är väl ett utmärkt läge att ta emot Örebro på hemmaplan. Efter en fin sommar har KIF Örebro tagit två poäng på de tre senaste, men ligger på säker mark mitt i tabellen. Närkelaget har dock tagit tre av sina fem segrar på bortaplan och är fyra i tabellen om man bara räknar bortamatcher.

FOTO: Bildbyrån