Road to OBOS Damallsvenskan - Slutstriden
Publicerad: 2021-10-21
Intervju
Malmölaget FC Rosengård säkrade i omgång 20 av OBOS Damallsvenskan 2021 guldet på bortaplan mot Piteå efter att BK Häcken inte kunde säkra vinst borta mot AIK. I veckan besökte vi FC Rosengård för att prata om den gångna säsongen, de förändringar laget stått inför med mkt spelarskifte, tränarbyte, en besvikelse i Champions League och såklart SM-guldet.

I veckans avsnitt träffar du bland annat:

Erling Nilsson om tiden i Rosengård, förändringarna inom damfotbollen de senaste åren och vilken vinnarkultur FC Rosengård har byggt upp inom klubben. Högt satta mål finns så vi pratade en stund om vad en bra säsong för FC Rosengård anses vara.

Therese Sjögran är en väldigt engagerad sportschef som går in i laget och matcherna till 110%. Vi pratar om hennes känslomässiga insats. Vi pratar om försäljningar, lagets prestationer samt Champions League.

Vi pratar med Renée Slegers om livet som tränare, steget att gå från spelare till tränare samt rollen och ansvaret hon fått i FC Rosengård. Vi pratar CL nästa år, hur och vad som krävs från laget, organisationen för att lyckas i Champions League 2022.

En av trotjänarna i FC Rosengård är Sanne Troelsgaard som pratar om förändringen i damallsvenskan, motståndet börjar bli tuffare. Sanne ger oss även en dos av städtips och hur sjukt ren hennes bil skall vara när hon väl tar sm-guldet.

Backklippan Emma Berglund om rollen i laget och säsongen där hon är ensam kvar i backlinjen sett hur den såg ut i början av säsongen. Vi pratar hennes egna resa och hur utvecklingen av damfotbollen ser ut och vilken enorm frammarschs den haft. Nästa års mål och hur det bör satsas från svensk fotboll för att skapa bästa förutsättningar för att ha svenska lag skall lyckas i Champions League.

Thomas Westlund
HUVUDSPONSOR
TITELSPONSOR
SÄNDNINGSPARTNER