Likaläge för FC Rosengård i Champions League-kvalet
Publicerad: 2022-09-21
OBOS Damallsvenskan
FC Rosengård har med sig ett 1–1-resultat efter den första kvalmatchen mot norska SK Brann. För BK Häckens del blev det förlust med 2–1 borta mot franska Paris Saint-Germain.

SK Brann – FC Rosengård 1-1

Under onsdagen klev FC Rosengård in i kvalet till Champions League och man inledde på bortaplan mot SK Brann. Hemmalaget började allra bäst och kunde ta ledningen i den 20:e minuten. FC Rosengård jagade på efter ett kvitteringsmål – som till slut också kom. Med bara tolv minuter kvar av ordinarie tid satte Olivia Möller Holdt dit 1–1 som också blev slutresultatet. Returmötet spelas om en vecka i Malmö.

PSG – BK Häcken 2-1

Senare på onsdagskvällen klev även BK Häcken in i Champions League-kvalet och för deras del var det den franska storklubben Paris Saint-Germain som väntade. PSG var också laget som öppnade målskyttet redan efter knappa kvartens spel – men bara tio minuter senare kunde Marika Bergman Lundin ta sitt Häcken tillbaka till ett likaläge. 1–1-resultatet stod sig sedan länge, men med några få minuter kvar av matchen kunde PSG sätta dit segermålet, 2–1. Därmed är det med ett måls underläge BK Häcken nästa vecka tar emot den franska klubben hemma i Göteborg.