• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Söndag Sön 23 Maj Maj
Fredag Fre 28 Maj Maj
Lördag Lör 29 Maj Maj
Söndag Sön 30 Maj Maj
Fredag Fre 4 Juni Jun
Lördag Lör 5 Juni Jun
Söndag Sön 6 Juni Jun
Söndag Sön 20 Juni Jun
Måndag Mån 21 Juni Jun
Torsdag Tor 24 Juni Jun
Söndag Sön 27 Juni Jun
Måndag Mån 28 Juni Jun
Torsdag Tor 1 Juli Jul
Fredag Fre 2 Juli Jul

Kopparbergs/Göteborg FC – Växjö DFF i F19-final

3 november 2019 11:24
SVENSKA SPEL F19

I fredags spelades semifinalerna i F19-slutspelet. Efter två jämna och målsnåla matcher står det klart att det är Kopparbergs/Göteborg FC och Växjö DFF som gör upp om förstaplatsen.


I helgen avgörs F19-slutspelet på Hammarby IP i Stockholm. I går fredags spelades semifinalerna. I den första matchen ställdes den södra seriens vinnare Kopparbergs/Göteborg FC mot norra seriens tvåa Djurgårdens IF.

Efter en mållös första halvlek klev Evelyn Ijeh fram i den andra halvleken. Efter knappa timmens spel gjorde anfallaren 1-0. Det skulle visa sig bli matchens enda mål och göteborgskorna säkrade därmed sin plats i F19-finalen.

Även den andra semifinalen var en jämn match mellan norra seriesegraren Umeå IK och den södra serietvåan Växjö DFF. Precis som den första semifinalen blev det endast ett mål i denna semifinal. I första halvlek slog Ritah Kivumbi in en frispark från sidan längs med marken till 1-0.

Umeå IK jagade en kvittering och fick en jättechans i slutminuterna när laget tilldelades en straff. Moa Edrud i Växjömålet gick åt rätt håll, räddade och blev stor matchhjälte för småländskorna som tog sig till final.

Kopparbergs/Göteborg och Växjö DFF gör upp i söndagens final på Hammarby IP med avsparkstiden 13.30.

För Djurgårdens IF och Umeå IK väntar nu en tredjeprismatch lagen emellan. Även den matchen spelas på Hammarby IP under söndagen med avsparkstiden 11.00.

Både finalen och bronsmatchen kommer att livesändas på obosdamallsvenskan.se