Madelen Janogy är Månadens Spelare
Publicerad: 2023-11-24
OBOS Damallsvenskan
Årets sista Månadens Spelare är utsedd. Priset går till Hammarbys Madelen Janogy.

Janogy var en bidragande orsak till SM-guldet för Hammarby och avslutade säsongen med att göra tre mål i de sista två matcherna.

– Vi har haft några väldigt fina sista omgångar och spelat grym fotboll. Som jag brukar säga så är det lätt att spela fotboll med så fantastiska spelare. Jag är jätteglad och stolt och det här delar jag tillsammans med hela laget, säger Janogy.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett till valfritt CSR-projekt i klubben. Sara Pettersson, sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Som Sveriges största idrottssponsor vill Svenska Spel ta ansvar för hela resan, från gräsrotsnivå till yppersta eliten. Men fotbollen kan också påverka samhället som stark och enande kraft. Därför känns det extra roligt att dela ut det här priset som dels hyllar de bästa, dels direkt stärker klubbarnas CSR-arbete, säger Sara Pettersson.

Pengarna från Janogys pris går till "Samhällsmatchen".

Månadens spelare i OBOS Damallsvenskan utses av en jury bestående av seriens lagkaptener, experter från Aftonbladet, Svenska Spel, Viaplay och Elitfotboll Dam samt resultatet av supportrarnas omröstning.

Joakim Forsell
HUVUDSPONSOR
TITELSPONSOR
SÄNDNINGSPARTNER