• Ligasponsorer

Söndag Sön 1 November Nov
Lördag Lör 7 November Nov
Söndag Sön 8 November Nov
Söndag Sön 15 November Nov
Lördag Lör 17 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Fredag Fre 30 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj

Dubbla landslagsspelare till Linköping

16 juni 2020 08:55

Linköpings FC har tappat ett par tongivande spelare inför årets säsong. Nu har klubben förstärkt offensiven med två nigerianska landslagsspelare, Chinaza Uchendu och Uchenna Kanu.


Både Chinaza Uchendu och Uchenna Kanu var med och spelade i Nigerias landslag under VM i Frankrike 2019. Uchendu kommer senast från portugisiska SC Braga och tror klubbytet är ett steg i rätt riktning.

– Linköpings FC har alltid varit ett topplag i OBOS Damallsvenskan. Jag gillar den svenska fotbollen, det är många bra lag och spelare. Jag tror det kommer passa mig bra och att jag kommer utvecklas i Linköping. Det är rätt steg i min karriär, säger Uchendu till klubbens hemsida.

På samma hemsida beskrivs hon som en "en passningsskicklig, teknisk och stark offensiv spelare med bra tillslag och en riktig lagspelare som alltid ger allt på planen".

Uchenna Kanu är precis som Uchendu född 1997 och har spanska Sevilla som senaste klubbadress. Hon beskrivs som "en klassisk målgörare" och ser framemot att dra igång OBOS Damallsvenskan.

– Jag vill vinna titlar och göra mig ett namn på den internationella scenen. Det här är en bra möjlighet för mig att växa som spelare. Jag är exalterad inför ett nytt kapitel och längtar efter att dra igång med mina nya lagkamrater, säger hon till linkopingfc.se.

FOTO: Bildbyrån