• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Fredag Fre 3 November Nov
Söndag Sön 5 November Nov
Lördag Lör 11 November Nov
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Fredag Fre 19 April Apr
Lördag Lör 20 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Måndag Mån 22 April Apr

Matchbladet – inför omgång 17

23 september 2021 14:27
OBOS Damallsvenskan

Landslagsuppehållet är över och det är dags för den 17:e omgången i OBOS Damallsvenskan. Här får du lite saker att håll koll på i helgen.


Djurgården – Hammarby, lördag 15.00

Dags för derbyretur och i våras var det Hammarby som var starkast och vann med 3-2. Djurgården har dock plockat 14 av sina 18 poäng i år på hemmaplan och nu är väl ett ypperligt läge att vinna derbyt. Hammarby är dock ett starkt bortalag och kämpar i jakten på europaplatser. Just nu är man fyra i tabellen och behöver en seger för att närma sig Eskilstuna United på tredjeplatsen.

Växjö DFF – BK Häcken, lördag 17.00

Växjö har tagit en poäng på de fem senaste matcherna och sett över hela säsongen har man lyckats ta fyra poäng och göra fyra mål framåt. Alla poäng har kommit på hemmagräset och det är väl det som inger någon form av hopp inför mötet med BK Häcken. Göteborgarna är tvåa i tabellen och jagar FC Rosengård. De gulsvarta har sex raka segrar och nästan allt tyder på att det blir en ny trea här. Men Växjös spel har sett bättre ut på slutet och vi öppnar för en liten skräll här.

Piteå IF – Vittsjö GIK, söndag 14.00

Vittsjö fortsätter vara målsnålt både framåt och bakåt. Efter 16 omgångar har man 14-15 i målskillnad och ingenting tyder på att det blir någon målfest i Piteå. Hemmalaget kan ta ett stort steg mot nytt kontrakt vid seger. Vittsjö har fortfarande en liten chans på europaspel, men då måste anfallsspelet komma igång på allvar.

FC Rosengård – Kristianstads DFF, söndag 16.00

Ett Skånederby på Malmö IP med flera fina ingångar. Hemmalaget går som tåget och har fem raka segrar. Men när lagen möttes tidigare under säsongen höll Kristianstad tätt hemma på Arenan och fick med sig en poäng. Nu hoppas man på ännu mer i jakten på europaplatserna. Olivia Schough står på nio gjorda mål och vill säkert ge BK Häckens Stina Blackstenius (tolv mål) en kamp om skytteligasegern.

Linköpings FC – Eskilstuna United, söndag 17.00

Uchenna Kanu har gått lite under radarn i år. Men anfallaren är delad fyra i skytteligan med sina sju baljor. Nu ställs hon mot Eskilstunas anfallsess Felicia Rogic som står på sex mål. I tabellen är gästerna sju poäng före och det är viktigt att den fina formen håller i sig för att avståndet ner ska kvarstå. Tolv poäng på de fem senaste är bra siffror och LFC har haft det betydligt tuffare. Eskilstuna är favoriter, men Uchenna Kanu ser gärna till att fixa poängen.

KIF Örebro – AIK, söndag 17.00

Två lag vars form varit sådär på slutet. Hemmalaget har plockat sex poäng på de fem senaste och AIK har bara lyckats ta fyra. Avståndet ner till Växjö DFF är dock långt och det är inte längre så många poäng kvar att spela om. Skulle KIF Örebro plocka tre poäng på söndag samtidigt som Växjö förlorar så är kontraktet säkrat. En motivation stor nog att gå all in för.

Veckans hetaste: Dubbla derbyn där alla lag vill ha bragging rights. Perfekt uppdelat med ett på lördagen och ett på söndagen.

Håll koll på: BK Häcken har superform och jagar förstaplatsen. Växjö ligger sist och har långt till god form. Det kan bli målglatt, något som Stina Blackstenius gillar.

Vad väntar vi på: Nästa helg är publiken välkommen tillbaka på riktigt. Köp biljett till ditt lags arena och se till att ge spelarna hyllningarna de förtjänar.

Här ser du matcherna: Som vanligt ser du allt från omgången i OBOS Damallsvenskan hos Sportbladet Play. Dessutom ser du både Växjö – Häcken och Rosengård – Kristianstad hos SVT.