• Ligasponsorer

Söndag Sön 30 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Måndag Mån 28 September Sep
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Fredag Fre 9 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt

Bennison längtar efter premiären

23 mars 2020 10:51

Hanna Bennison slog igenom på allvar under fjolårssäsongen. Hon spelade sig till en ordinarie plats på svenska mästarna FC Rosengårds mittfält och debuterade i landslaget under hösten. Vi tog ett kort snack med henne om hur hon ser på den uppskjutna säsongsstarten.


Premiären av OBOS Damallsvenskan har skjutits på framtiden och lagen i serien får vänta på att komma igång ordentligt med tävlingssäsongen. FC Rosengårds mittfältsmotor Hanna Bennison är en av alla spelare som med glädje sett fram emot att serien skulle sparkas igång.

– Jag var taggad på att dra igång och det är jättetråkigt att det dröjer. Men samtidigt så är vi ju medvetna om att besluten som tas är de bästa för oss. Men det är klart vi hade velat komma igång med säsongen, säger Bennison.

Hur ser upplägget ut för er just nu?

– Vi fortsätter träna på som vanligt, men får tänka på att vi inte kan köra lika hårt som vi gjort under försäsongen för då kommer kroppen säga i från. Det blir säkert några extra vilodagar, men det är lite svårt att säga eftersom vi inte vet så mycket om vad som kommer hända. Vi försöker fokusera på det vi kan påverka och träna så bra som möjligt för att utveckla oss som lag ännu mer fram till säsongsstart.

Du slog igenom med buller och brak ifjol. Hur känns det för egen del att säsongen dröjer?

– Det är lite jobbigt. Jag hade velat spela matcher, visa upp mig och utveckla mig själv ännu mer. Men man får ta det som det kommer och bevisa vad man går för när serien väl drar igång.

Påverkas motivationen av att tävlingssäsongen dröjer?

– Än så länge har det gått så kort tid så det är ingen fara. Men det är klart att det säkert kommer att komma dagar där man har sämre motivation i och med att man inte vet när allt startar. Men jag älskar fotboll och så länge vi kan träna är det bra.

Är det några mål du satt upp för säsongen som måste skjutas på framtiden?

– Jag har som mål att få spela mycket i Rosengård. Att få starta de flesta matcherna och att bidra med poäng. Det kan jag ju fortfarande göra när vi väl drar igång. Ett större mål var att komma med i truppen till OS, men det är ju inte ens säkert det blir något OS nu. Det verkar ju som det kan bli framskjutet två år och det är lång tid att vänta. Jag hade verkligen sett fram emot att prestera och komma med dit redan i år. Men vi får se hur det blir. Det enda jag kan göra är att köra på och prestera.

På tal om mål: drömmer du om att få spela ute i Europa längre fram i karriären?

– Just nu är det Rosengård som gäller, men mitt mål är att komma utomlands så småningom. Kanske spela i Barcelona eller Lyon. Men det finns gott om tid att ta sig dit och jag vill utvecklas mer och ta några steg till innan jag ger mig ut. Det kanske hade varit bra att ta ett mellansteg innan, men jag vet inte var det skulle vara. Speltid är väldigt viktigt för mig och det viktiga är att jag får spela i laget jag i sådant fall går till.

FOTO: Bildbyrån