• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Fredag Fre 3 November Nov
Söndag Sön 5 November Nov
Lördag Lör 11 November Nov
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Fredag Fre 19 April Apr
Lördag Lör 20 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Måndag Mån 22 April Apr

Seger avslutar landslagskarriären

4 december 2023 11:28
OBOS Damallsvenskan

Efter 240 matcher i den gula tröjan står det klart att Caroline Seger avslutar sin landslagskarriär.


Två OS-silver och tre VM-brons. 240 matcher, flest av alla i den svenska landslagshistorien. Nu meddelar Caroline Seger att det pågående landslagslägret blir hennes sista.

– När man minns tllbaka tänker man så klart på mästerskap, och jag har haft förmånen att få uppleva otaliga mästerskap och vinna medaljer. Det kanske allra starkaste minnet är från 2019 när vi tog VM-brons och jag spelar min 200:e landskamp i bronsmatchen. Att sedan få komma hem tilll Götaplatsen i Göteborg var något man bara kunnat drömma om som fotbollsspelare. Att se 25 000 personer vara där för vår skull. Det är ett otroligt starkt minne som jag aldrig kommer glömma, säger Seger till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Hon fortsätter:

– Men de starkaste minnena jag tar med från min karriär är människorna jag mött, som jag växt ihop med. Man har sett de allra sämsta sidorna av var och en, men också de allra bästa. Att få uppleva alla saker vi gjort tillsammans och som vi aldrig kommer glömma. Det är människor jag kommer få ha med mig i resten av mitt liv, och det är jag otroligt tacksam för.

Landslagskaptenen har ett år kvar på sitt kontrakt med FC Rosengård och säsongen 2024 blir en chans för supportrarna att hylla en av de största någonsin i svensk fotbollshistoria.