Sverige utslaget ur EM i semifinalen
Publicerad: 2022-07-26
OBOS Damallsvenskan
Det svenska landslaget föll i EM-semifinalen mot England. Därmed är det färdigspelat i det här mästerskapet, och man slutade på en delad tredjeplats.

Sverige föll i semifinalen mot England under tisdagskvällen. Slutresultatet skrevs till 4–0 (1–0). Beth Mead spräckte målnollan med tio minuter kvar av den första halvleken. Därefter påbörjade Sverige en kvitteringsjakt. Men istället för ett 1–1-mål kunde England i mitten av den andra halvleken utöka sin ledning, och därefter också få in såväl 3–0 som 4–0.

Därmed är Sverige utslaget och slutar på en delad tredjeplats i mästerskapet. Från OBOS Damallsvenskan fick Caroline Seger och Johanna Rytting Kaneryd speltid. Båda spelarna byttes in under inledningen av den andra halvleken.