• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Söndag Sön 12 Juni Jun
Måndag Mån 13 Juni Jun
Fredag Fre 17 Juni Jun
Söndag Sön 19 Juni Jun
Lördag Lör 6 Augusti Aug
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Söndag Sön 14 Augusti Aug
Måndag Mån 15 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Söndag Sön 21 Augusti Aug
Måndag Mån 22 Augusti Aug
Onsdag Ons 24 Augusti Aug
Fredag Fre 26 Augusti Aug

Road to OBOS Damallsvenskan - AIK

8 april 2021 15:54
Intervju

I detta avsnitt av Road To OBOS Damallsvenskan har vi gått upp tidigt och tagit oss till Skytteholms IP. AIK har de senaste fem åren huserat i elitettan men säsongen 2020 säkrade AIK avancemanget upp i OBOS Damallsvenskan med råge. Vi utmanar skytteligadrottningen Adelisa, pratar drömmar med supertalangen Rosa och träffar Ledarduon Anne och Maiju för att prata mål, taktik och strategi.


Adelisa Grabus tävlingsdebuterade 2020 med AIK. Grabus gjorde 25 mål på 26 ligamatcher under säsongen 2020 och var en stor bidragande orsak att AIK tog plats i årets OBOS Damallsvenskan. I avsnittet utmanar Isak Adelisa i fotbollsboule och snackar lite om formen.

Med ett förnyat kontrakt inför denna säsong som sträcker sig över 2023 träffar vi 17-åriga Rosa Kafaji. Hon debuterade för AIK:s A-lag i augusti 2019 och har även representerat Sverige i 20 j-landskamper. I februari 2021 blev Rosa uttagen av damlandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson. Vi pratar ambitioner, hur tror hon om säsongen blir och hur ser truppen ut. Hur ser hon på sin egna karriär, vart landar drömmarna?

Maiju Ruotsalainen Inledde sin tränarkarriär 2014 på seniornivå och har därefter coachat klubbar i Naisten Liiga samt under tre år varit assisterande förbundskapten för det finska dam-landslaget. Maiju var i fjol tränare för Umeå IK F17-lag. AIK Fotboll meddelade i november 2020 att de var överens om ett avtal som löper över de tre kommande säsongerna.

Anne Mäkinen är en legend inom damfotbollen, 2019 skrev Anne Mäkinen ett treårsavtal med AIK och den rutinerade finländskan tillträdde som sportchef för AIK:s dam- och flickverksamhet den 18 november 2019. Anne har ett förflutet i AIK som spelare med inledde sin fotbollskarriär hemma i Finland innan hon tillbringade sju år i USA där hon bland annat utsågs till ligans bästa spelare. 2004 utsågs Anne till Finlands bästa spelare och signerade även för Umeå IK. Under EM i England 2005 utsågs Anne Mäkinen till turneringens Golden player då Finland tog sig fram till semifinal.

Vi pratar om truppen, taktik, strategi, visioner, ambitioner, hur ser arbetet ut tillsammans, hur jobbar AIK långsiktigt? Vilka är årets bataljer, lagets styrkor osv.