• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Söndag Sön 12 Juni Jun
Måndag Mån 13 Juni Jun
Fredag Fre 17 Juni Jun
Söndag Sön 19 Juni Jun
Lördag Lör 6 Augusti Aug
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Söndag Sön 14 Augusti Aug
Måndag Mån 15 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Söndag Sön 21 Augusti Aug
Måndag Mån 22 Augusti Aug
Onsdag Ons 24 Augusti Aug
Fredag Fre 26 Augusti Aug

Linköpingstjärnan Månadens Spelare i OBOS Damallsvenskan

18 november 2021 12:50
Nyheter

Linköping FC:s Uchenna Grace Kanu är Månadens Spelare i OBOS Damallsvenskan i oktober och november. 24-åringen fick juryns röster och tilldelas nu Hejapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor som går till klubbens Fadderakademi.


Elitfotboll Dam och Svenska spel utser varje månad under säsongen Månadens Spelare i OBOS Damallsvenskan. Säsongens sista vinnare är Linköpings Uchenna Grace Kanu, som med sju mål under de sista omgångarna verkligen prickade in målformen under hösten.

– Jag vill tacka laget för deras support även om vi inte lyckades nå de mål vi satte upp för säsongen. Men vi slutade inte att jobba hårt och avslutade starkt. Jag tror att vi kommer göra det bättre och jobba ännu hårdare i framtiden för att nå våra mål, säger Uchenna Grace Kanu som riktar ett speciellt tack till de som betytt mest för henne under hösten. – Ett speciellt tack till min familj, mina vänner och supportrar för deras fantastiska stöd. Ni har varit en stor del av min framgång och jag uppskattar er alla.

Som Månadens Spelare tilldelas Uchenna Grace Kanu Hejapriset av Svenska Spel på 10 000 kronor. Pengarna ska gå till ett av klubbens CSR-projekt och Linköping FC har valt Fadderakademin som de startade för sju år sedan.

– 2014 startade vi ett fadderprojekt tillsammans med Linköpings Kommun och Östergötlands FF, där spelarna i LFC är faddrar till de cirka 100 flicklag som finns i Linköping Kommun. Spelarna i LFC besöker flicklagen på deras hemmaplan för att hålla i träningen, inspirera, sprida glädje och uppmuntra flickorna till att fortsätta spela fotboll, berättar Paul Lindvall, ordförande i Linköping FC.

Sara Pettersson, ansvarig projektledare för Svenska Spels samarbete med Elitfotboll Dam, hyllar Fadderakademin.

– OBOS Damallsvenskan är full av profiler, och att Linköpings FC gör sina spelare till faddrar för hundratals fotbollsspelande tjejer i kommunen är ett utmärkt exempel på hur dessa profiler kan inspirera fler unga tjejer att fortsätta utvecklas som fotbollsspelare. Förhoppningsvis sår de då frön hos en ny generation spelare som vi kanske får se i OBOS Damallsvenskan om några år. Om inte annat så uppmuntrar satsningen till rörelseglädje, och det är något vi på Svenska Spel brinner för, säger hon.

Månadens Spelare säsongen 2021

OBOS Damallsvenskan

Oktober/november: Uchenna Grace Kanu, Linköping FC – Fadderakademin

September: Stina Blackstenius, BK Häcken

Augusti: Mia Jalkerud, Eskilstuna United – JAG2030

Juni: Olivia Schough, FC Rosengård – Football for life

Maj: Madelen Janogy, Hammarby IF – Samhällsmatchen

April: Sveindis Jane Jónsdóttir, Kristianstads DFF – After School