• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Måndag Mån 19 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Måndag Mån 26 September Sep
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Fredag Fre 14 Oktober Okt
Söndag Sön 16 Oktober Okt
Måndag Mån 17 Oktober Okt

Olsson borta hela säsongen

8 juni 2020 11:18

Med bara tre veckor kvar till den efterlängtade premiären av OBOS Damallsvenskan har Kristianstads DFF åkt på ett bakslag. Moa Olsson, en av lagets målvakter, har slitit av ett korsband och missar hela säsongen.


Det var på en träning innan öaget tog en kortare semester som olyckan var framme för Moa Olsson. Nu har det konstaterats att korsbandet är av och att Olsson, som har en historik av just knäskador, blir borta hela året.

– Vi visste inte så mycket om det i början. Det såg ofarligt ut, men med tanke på hennes historik med knäskador så misstänkte vi ändå något. Vid en första titt trodde man att det var menisken, men efter en magnetröntgen stod det klart att korsbandet var av, säger Björn Sigurbjörnsson, assisterande tränare i Kristianstad till Kristianstadsbladet.

I Brett Marons skadefrånvaro stod Moa Olsson två av matcherna i OBOS Damallsvenskan i fjol. Nu står KDFF plötsligt utan andramålvakt.

– Det är klart att det är en smäll för oss. Som tur är har Brett sett bra ut och är väldigt frisk jämfört med hur hon har varit tidigare. Sedan har vi lyft upp vår ungdomsmålvakt (Nea Andersson) i träning och får se lite var vi står, säger Sigurbjörnsson.

Med det tighta spelschemat som väntar kommer en bred trupp behövas. KDFF letar efter lösningar, men ännu är ingenting klart.

  • Vi tittar på olika alternativ, men det är inte mycket kvar av det här övergångsfönstret och det är inte lätt att hitta någon som kan stå som tvåa. Men samtidigt har vi ett tajt spelschema, så vi får se, säger Sigurbjörnsson.

FOTO: Bildbyrån