• Ligasponsorer

Söndag Sön 30 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Måndag Mån 28 September Sep
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Fredag Fre 9 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt

Derbytätt i ny försäsongsturnering

24 mars 2020 16:16

OBOS Damallsvenskan, Elitettan och Svenska Cupen har skjutits på framtiden och spelarna får fokusera på mer träning och försäsong. Nu har sex klubbar i Stockholmsområdet kommit överens om att dra igång en försäsongsturnering för att få tävlingsnerv.


Det är Djurgården, Uppsala Fotboll och Eskilstuna United från OBOS Damallsvenskan och AIK, Hammarby och BP från Elitettan som ska matcha mot varandra med start helgen den 18-19 april.

– Förhoppningsvis kommer det svåra läget vårt land befinner oss i nu att ljusna framöver med en tillvaro där Damallsvenskan startar igen till sommaren. Tills dess behöver vi förbereda oss med matcher och därför har vi tillsammans med ett antal klubbar tagit det här initiativet. En serie med bra motstånd som samtidigt är regional, vilket gör att vi slipper långa avstånd när det gäller resor. Samtliga matcher i serien spelas givetvis utan publik för att inte ta några onödiga risker. Förutom de fem matcherna kan det eventuellt tillkomma en match mot Örebro SK i början av maj och sammantaget ger det här oss en möjlighet att spela ihop oss ordentligt och komma väl förberedda till seriestarten, säger Jean Balawo, sportchef i Djurgården till klubbens hemsida.

Speltiderna är inte helt satta för matcherna ännu, men Marcus Björling, press- och kommunikationsansvarig hos Djurgården bekräftar att lagen kommer spela en match per helg från och med den 18-19 april och fem helger framåt.

Viktigt att påpeka är att lagen kommer följa alla riktlinjer kring fotbollsmatcher som gäller i nuläget och att matcherna kommer att spelas utan publik.

Mer information kring spelschema för respektive lag kommer så småningom.

FOTO: Bildbyrån