• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Måndag Mån 28 Juni Jun
Torsdag Tor 1 Juli Jul
Fredag Fre 2 Juli Jul
Lördag Lör 3 Juli Jul
Söndag Sön 4 Juli Jul
Onsdag Ons 7 Juli Jul
Torsdag Tor 8 Juli Jul
Lördag Lör 14 Augusti Aug
Fredag Fre 20 Augusti Aug
Lördag Lör 21 Augusti Aug
Söndag Sön 22 Augusti Aug
Onsdag Ons 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug
Lördag Lör 28 Augusti Aug
Söndag Sön 29 Augusti Aug
Måndag Mån 30 Augusti Aug
Lördag Lör 4 September Sep

Inför helgens omgång

16 oktober 2020 18:24

Med fyra matcher kvar att spela har Kopparbergs/Göteborg kopplat greppet om guldet, men än så länge är ingenting klart. Samtidigt måste Uppsala plocka poäng i botten för att inte riskera degradering redan i helgen.


IK Uppsala – Växjö DFF, lördag 15.00

Hemmalaget har kniven mot strupen när man på lördagen ställs mot Växjö, som just nu ligger precis ovanför neflyttningsstrecket. Fyra matcher återstår och åtta poäng skiljer mellan lagen. Förlust för Uppsala och det enda som kan rädda laget är full pott i resterande matcher, samtidigt som Umeå förlorar fyra raka. Men formen är svag och samtidigt kommer Växjö till Uppsala med en tung 1-0–seger mot Piteå i ryggen. Det blir spännande direkt när OBOS Damallsvenskans 19 omgång rullar igång.

Vittsjö DFF – FC Rosengård, lördag 15.00

Vittsjös fina form håller i sig och segern mot Umeå senast var lagets åttonde raka utan förlust. Guldjagande Rosengård har gått på ett par nitar på slutet och är nu tvungna att vinna för att sätta ordentlig press på Göteborg. Lagen möttes i premiären och då vann Rosengård med 1-0 efter ett sent självmål. Mimmi Larsson har gjort två matcher efter sin skada och behöver hitta målet igen för att Rosengård ska få ordentlig vittring på guldet.

Djurgården – Linköpings FC, lördag 15.00

Linköping kämpar för att nå tredjeplatsen samtidigt som Djurgården går mot att säkra kontraktet. Just nu har blåränderna fyra poäng ner till nedflyttning och tre poäng hemma mot Linköping vore fint i jakten på nytt kontrakt. DIF kommer till matchen med fyra poäng på de fem senaste matcherna samtidigt som Linköping plockat tio. Formen är god hos gästerna och de får nog ses som små favoriter.

Kopparbergs/Göteborg FC – KIF Örebro, lördag 16.00

Guldet är nära för Göteborg. Fyra poäng ner till Rosengård med fyra matcher kvar att spela och det enda som kan hindra göteborgarna från SM-guldet är dem själva. KIF Örebro har sex poäng ner till nedflyttning, men fyra lag ligger emellan och det säkrade kontraktet är nära. Kan man överraska och ta tre pinnar borta mot Göteborg är det nästan helt säkrat. När lagen möttes i juli vann Göteborg med uddamålet.

Piteå IF – Eskilstuna United, söndag 15.00

Den tunga säsongen fortsätter för Piteå. Nu väntar ännu en ödesmatch för nästjumbon när tabellsjuan Eskilstuna United gästar. De skiljer fyra poäng mellan lagen och Piteå har två pinnar upp till säker mark. För Eskilstuna skulle tre poäng i princip innebära nytt kontrakt och det blir en tuff batalj i Piteå.

Umeå IK – Kristianstads DFF, söndag 15.45

Umeå har bara tagit en poäng på de fem senaste matcherna och är i desperat behovb av poäng för att hålla sig borta från nedflyttningsplatserna. Just nu har man bara tre poäng till godo på Piteå och det behövs trepoängare för att säkra kontraktet. KDFF ligger trea och har bara fyra poäng upp till Rosengård på andraplatsen efter segern i skånederbyt senast. Nu har man fått vittring på europaplatsen och tänker göra allt för att nå den.

FOTO: Bildbyrån