Måndag Mån 22 April Apr

Olivia Schough sen poängräddare för FC Rosengård

12 maj 2023 19:44
OBOS Damallsvenskan

BK Häcken såg ut att gå mot segern borta mot FC Rosengård – men i den 90:e minuten kvitterade Olivia Schough.

FC Rosengård – BK Häcken: 2-2

Under fredagskvällen inleddes den åttonde omgången i OBOS Damallsvenskan när FC Rosengård tog emot BK Häcken hemma på Malmö IP. Ett möte som gästande BK Häcken skulle ta ledningen i mot slutet av den första halvleken genom Anna Anvegård. Samme Anvegård kunde dessutom dubbla den ledningen bara några få minuter senare och Hisingelaget gick till halvtidsvila med en tvåmålsledning. Sofie Bredgaard satte dit reduceringen för hemmalaget omgående i den andra halvleken – och skakade nytt liv i det här mötet. Men BK Häcken höll därefter sin ledning – och såg också ut att ta det hela i mål. Men i den 90:e minuten satte hemmalaget iväg på en kontring som avslutades med att Olivia Schough satte bollen i nät till 2–2.

BP – KIF Örebro: 1-1

På söndagen fortsatte den åttonde omgången i OBOS Damallsvenskan och dagens första match spelades på Grimsta IP. Där blev det delad poäng i mötet mellan BP och KIF Örebro efter att gästernas Audrey Harding inlett målskyttet och BP:s 11. Ellen Toivio kvitterat med dryga kvarten kvar av ordinarie tid.

IK Uppsala – IFK Kalmar: 4-0

Hemma på Studenternas säkrade IK Uppsala en storseger under söndagseftermiddagen när IFK Kalmar var på besök. Hela 4–0 skrevs slutresultatet till och Johanna Renmark var den som inledde dagens målskytte. Hennes ledningsmål kom i den åttonde minuten och blev den första halvlekens enda. Men i den andra halvleken rullade det på med tre raka mål från Elin Rombing från straffpunkten, Ellinor Johansson och slutligen Clara Leffler på tilläggstid.

Linköping FC – IFK Norrköping: 1-0

På ett utsålt Bilbörsen Arena vankades det under söndagen Östgötaderby. Linköping FC mot IFK Norrköping. Stor hjälte den här dagen blev Nellie Karlsson som i den 18:e matchminuten satte dit det mål som skulle komma att bli det enda den här eftermiddagen. Derbyseger och tre poäng in på kontot för Linköping FC.

Piteå IF – Hammarby: 2-1

Piteå IF fortsätter att gå starkt under inledningen av OBOS Damallsvenskan. Söndagens toppmöte med Hammarby gick man segrande ur och toppar nu tabellen. Hemmalaget öppnade målskyttet genom Ellen Löfqvist, men efter dryga halvtimmens spel kunde Hammarby och Sara Kanutte Fortes utjämna. Men hemmalaget ville mer och i början av den andra halvleken återtog man ledningen via Anam Imo – och kunde därefter hålla 2–1-resultatet hela vägen in i mål.

Djurgården – Växjö DFF: 0-1

Efter en mållös första halvlek i måndagskvällens möte mellan Djurgården och Växjö DFF kunde det sistnämnda laget ta ledningen i början av den andra halvleken. Evelyn Ijeh, assisterad av Elin Nilsson, satte dit det som skulle komma att bli kvällens enda mål på Stockholms Stadion.

Vittsjö GIK – Kristianstads DFF: 1-1

På Vittsjö IP gästade Kristianstads DFF på måndagskvällen. Och det var också gästerna som skulle komma att få en drömstart i det här bortamötet med Vittsjö GIK. Redan i matchens tredje minut satte Evelyne Viens bollen i nät. Hemmalaget jagade därefter kvitteringen, och kvarten in i den andra halvleken kom utdelningen i form av ett nickmål från Hanna Ekengren. 1–1-resultatet stod sig sedan hela vägen in i mål – och det blev delad pott den här aftonen.