• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Fredag Fre 3 November Nov
Söndag Sön 5 November Nov
Lördag Lör 11 November Nov
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Fredag Fre 19 April Apr
Lördag Lör 20 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Måndag Mån 22 April Apr

Rytting Kaneryd är Månadens Spelare

8 juni 2022 11:00
OBOS Damallsvenskan

BK Häckens Johanna Rytting Kaneryd har röstats fram till Månadens Spelare i OBOS Damallsvenskan i maj.


Nominering: Med sin höga fart och kontroll på bollen är hon ett ständigt orosmoment för motståndarna. Förstatouchen är världsklass och tillsammans med flera mål och assist bidrog Johanna Rytting Kaneryd till att BK Häcken gick obesegrade i maj.

BK Häcken är fortsatt obesegrade i OBOS Damallsvenskan. I maj blev det tre segrar och tre kryss och laget är med i toppen av serien. Johanna Rytting Kaneryd sticker ut med sitt kreativa spel och bidrog dessutom med två mål och en målgivande passning.

– Det känns jättekul att bli utsedd till månadens spelare. Det är ett kvitto på att jag har presterat bra under tid. Det motiverar mig att fortsätta prestera och hjälpa laget och det betyder mycket att få ett individuellt pris i en lagsport som fotboll där det är unikt med individuella utmärkelser, säger Rytting Kaneryd.

Nu tilldelas Rytting Kaneryd priset som Månadens Spelare för sin insats i maj och får ta emot Svenska Spels "Hejapris" och 10.000 kronor som skänks till valfritt CSR-projekt i klubben.

Juryn: De 14 lagkaptenerna, experter från Sportbladet, Viaplay, Elitfotboll Dam och Svenska Spel samt supportrarna röstar fram månadens spelare i OBOS Damallsvenskan.