• Ligasponsorer

Lördag Lör 27 Juni Jun
Söndag Sön 28 Juni Jun
Lördag Lör 4 Juli Jul
Söndag Sön 5 Juli Jul
Onsdag Ons 8 Juli Jul
Fredag Fre 10 Juli Jul
Lördag Lör 11 Juli Jul
Onsdag Ons 15 Juli Jul
Söndag Sön 19 Juli Jul
Måndag Mån 20 Juli Jul
Fredag Fre 24 Juli Jul

Berglund laddar för hel säsong

21 maj 2020 10:30

28 minuter uppdelat på två matcher. Det blev Emma Berglunds facit i Kopparberg/Göteborg i fjol efter att hon återvänt till Sverige från Paris SG. Nu hoppas hon på en positiv och skadefri säsong.


Det tog bara 13 minuter av hemmadebuten mot KIF Örebro innan olyckan var framme för Emma Berglund. En bristning i baksida lår tvingade henne till vila och först två och en halv månad senare var hon tillbaka i OBOS Damallsvenskan. Men en kvart in i comebacken mot Piteå högg det till i andra låret. Ny skada och tillbaka till rehabträningen.

– Det var ett evigt kämpande med rehab, det var från och till ute på planen, sedan kom ett dåligt svar och då var det rehab igen. Det var pissjobbigt. Om jag på förhand hade vetat att det skulle ta så lång tid hade jag kanske blivit mentalt förberedd på något vis. Men nu har jag lagt det bakom mig, säsongen var som den var. Med allt som råder nu har jag kunnat lägga extra tid och energi på att komma tillbaka i form, det har varit jätteskönt, säger Emma Berglund till Fotbollskanalen.

Den förlängda försäsongen har varit en fördel för Berglund som lugnt och metodiskt kunnat jobba sig tillbaka och lägga skadan bakom sig.

– Jag har verkligen kunnat släppa det, det är det som är skönt, att man verkligen kan nollställa när en ny säsong börjar. Jag har haft ett jättebra medicinskt team runtomkring mig som har gjort egna program anpassade för mig. Sedan februari har jag kunnat köra på för fullt utan bakslag, säger mittbacken till Fotbollskanalen.

Nu hoppas Berglund kunna bidra fullt ut när Kopparberg/Göteborg går för en topplacering. Hon tycker att man har en tillräckligt bred trupp för att vara med och slåss om guldet. Något som blir oerhört viktigt.

– Det kommer bli en speciell säsong. Jag tror att de lag som har en stor och stark trupp kommer ta sig långt i serien. Det kommer spela så fruktansvärt mycket matcher på kort tid. Då gäller det inte att bara ha en bra startelva, utan att kunna rulla runt på spelare. Damallsvenska lag kanske inte är kända för att ha en stor och stark trupp. Det kommer nog blienutmaning för alla, det är där nyckeln är, att ta sig ur de svåraste situationerna på ett bra sätt, säger hon till Fotbollskanalen.

FOTO: Bildbyrån