• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Söndag Sön 23 Maj Maj
Fredag Fre 28 Maj Maj
Lördag Lör 29 Maj Maj
Söndag Sön 30 Maj Maj
Fredag Fre 4 Juni Jun
Lördag Lör 5 Juni Jun
Söndag Sön 6 Juni Jun
Söndag Sön 20 Juni Jun
Måndag Mån 21 Juni Jun
Torsdag Tor 24 Juni Jun
Söndag Sön 27 Juni Jun
Måndag Mån 28 Juni Jun
Torsdag Tor 1 Juli Jul
Fredag Fre 2 Juli Jul

BK Häcken till cupfinal

4 april 2021 17:12
Svenska Cupen

En rafflande match på Bravida Arena slutade 1-0 till BK Häcken mot FC Rosengård.


Eskilstuna United blev klara för finalen i Svenska Cupen igår, efter att ha besegrat Umeå IK med 4-2. Idag skulle deras motståndare utses och på menyn stod ett spännande möte mellan de två giganterna inom svensk fotboll, BK Häcken och FC Rosengård.

En spelmässigt jämn första halvlek bjöd på få klara målchanser, men i den andra hettade det till. Framförallt framför hemmalagets mål. Landslagsmålvakten Jennifer Falk stod för flera fina ingripanden mellan sina stolpar. Vid flertalet tillfällen såg hon till att inte Rosengård tog ledningen. Och när inte Falk var där så hade hon hjälp av sin ribba.

Istället var det BK Häcken som tog ledningen i den 78:e minuten. Ett inlägg från höger skapade oro i Rosengårdsförsvaret och plötsligt låg bollen framför fötterna på Stina Blackstenius som bara hade att raka in ledningsmålet från en meter.

Gästernas Hanna Bennison fick en fin chans att kvittera med fem minuter kvar, men hennes avslut räddades, med ansiktet, av Falk i Häckenmålet. Falk kom dock upp på benen igen och fick snart se en boll passera sig. Ett jätteskott från Jelena Cankovic överlistade Falk, men återigen hade målvakten marginalerna på sin sida när Ribban var i vägen för kvitteringen.

Efter att Häcken på ett framgångsrikt sätt etablerat spelet på Rosengårds planhalva de sista fem minuterna slutade matchen till slut 1-0 och det blir således Hisingslaget som möter Eskilstuna United i Svenska Cup-finalen den 13 maj.