FC Rosengård klart för gruppspel i Champions League
Publicerad: 2022-09-28
OBOS Damallsvenskan
FC Rosengård vann returmatchen mot norska SK Brann och är därmed kvalificerat för Champions League-gruppspelet. För BK Häckens del blev det förlust i returen mot PSG och därmed uttåg.

FC Rosengård – SK Brann 3-1 (4-2)

FC Rosengård är klart för gruppspelet i Champions League! Det stod klart efter att man besegrat norska SK Brann i onsdagskvällens returmöte. Det första mötet lagen emellan för en vecka sedan slutade 1–1 – men på hemmaplan visade FC Rosengård sig vara det starkare av lagen och kunde vinna med två måls marginal och därmed totalt 4–2.

Efter en mållös första halvlek kunde Sofie Bredgaard öppna målskyttet i Malmö och kort därefter dubblade Mimmi Larsson den ledningen. Den senare kunde dessutom med 20 minuter kvar att spela sätta spiken i kistan via ett 3–0-mål. Brann lyckades reducera i minut 80 – men närmare än så kom de aldrig FC Rosengård.

BK Häcken – PSG 0-2 (1-4)

Uddamålsförlust borta mot PSG blev till en tvåmålsförlust i onsdagens returmöte på hemmaplan. Den franska storklubben blev numret för stort för BK Häcken som därmed är utslaget ur kvalet till Champions League.

Lagen höll jämna steg under hela den första halvleken men i början av andra kunde PSG spräcka målnollan genom Lieke Martens och kort därefter också gå upp i en tvåmålsledning via Kadidiatou Diani. En ledning de därefter lyckades försvara hela vägen in i mål – och vann därmed dubbelmötet med totalt 4–1.