Vittsjö studsade tillbaka direkt
Publicerad: 2022-06-12
Söndagens fem matcher gav segrar för Vittsjö, Rosengård, Hammarby, Kristianstad och Linköping. På måndagen fick Eskilstuna United revansch och Piteå vann i midnattssolen.

BK Häcken – Vittsjö GIK 2-3

I ett målglatt möte på Bravida Arena tog Vittsjö en gruvlig revansch efter veckans derbyförlust mot Kristianstads DFF. Sandra Adolfsson satte ledningsmålet för gästerna efter en halvtimma, men Mille Gejl kvitterade innan paus. En kvart in i andra satte den finska landslagsspelaren Jutta Rantala 2-1 för gästerna och tio minuter senare gjorde Clara Markstedt 3-1. Marika Bergman Lundin reducerade strax efter, men närmre än så kom inte BK Häcken. Vittsjö plockar tre poäng och är femma, på samma poäng som fyran Häcken.

FC Rosengård – Umeå IK 5-2

Serieledarna Rosengård fortsätter rada upp trepoängare. Segern hemma mot Umeå IK var lagets sjätte raka sedan krysset mot Kristianstad i mitten på maj. Katrine Veje satte 1-0 efter tio minuter och strax innan paus gjorde Olivia Schough sitt första för eftermiddagen.

I den andra halvleken utökade Sofie Bredgaard till 3-0 innan en formstark Loreta Kullashi satte fyran. Olivia Schough gjorde hemmalagets femte mål med fem minuter kvar innan gästerna gjorde två snabba reduceringar.

Hammarby – IFK Kalmar 4-0

En bländande första halvlek från hemmalaget lade grunden för Bajens femte raka seger. Innan två minuter var spelade satte Emma Jansson 1-0. Efter en halvtimma gjorde Adelina Engman 2-0 innan Jansson gjorde sitt andra för dagen, från straffpunkten, strax innan paus.

Eva Nyström fastställde slutresultatet till 4-0 i den andra halvleken.

BP – Kristianstads DFF 1-2

SJu minuter tog det för Evelyne Viens att ge sitt KDFF ledningen. Viens är stekhet och kan inte sluta göra poäng. Efter en timmas spel kvitterade hemmalaget genom Vaila Barsley, men Viens gjorde sitt andra för eftermiddagen och säkrade Kristianstads seger med fem minuter kvar.

Linköping FC – AIK 2-1

Olga Ahtinen gjorde första halvlekens enda mål och tabelltvåan LFC gick mot en planenlig seger mot jumbon. När Amalie Vangsgaard gjorde ett nytt mål, sitt elfte för säsongen, betydde det 2-0 fem minuter in i den andra halvleken. Med 20 minuter kvar reducerade Linda Hallin för Gnaget och skapade spänning i slutet. Men hemmalaget höll undan och tog tre nya pinnar.

Eskilstuna United - KIF Örebro 2-0

KIF Örebro vann säsongens första el Gnällico när lagen drabbade samman för ett par veckor sedan. Nu fick Eskilstuna sin revansch och det var en stark start som avgjorde. Ngozi Okobi satte 1-0 redan efter sex minuter och strax innan paus ökade Noor Eckhoff på till 2-0. I den andra höll United undan och plockade de tre poängen inför drygt 900 personer på Tunavallen.

Piteå IF – Djurgården 3-0

I Kiruna hade nästan 1000 personer tagit sig till Lombia IP för att uppleva midnattsmatchen mellan PIF och DIF. Efter en mållös första halvlek fick hemmalaget fart på grejerna i den andra. Ett självmål gav 1-0 innan Hlin Eiriksdottir satte tvåan. Eiriksdottir gjorde sitt andra för kvällen och sjunde för säsongen när hon fastställde slutresultatet till 3-0 i den 71:a minuten.