• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Fredag Fre 3 November Nov
Söndag Sön 5 November Nov
Lördag Lör 11 November Nov
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Fredag Fre 19 April Apr
Lördag Lör 20 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Måndag Mån 22 April Apr

Henriksson korsbandsskadad

5 maj 2020 11:32

Hon var en av Piteås bästa spelare under försäsongen. Nu blir det ingen mer fotboll för Selina Henriksson under 2020. Korsbandet i hennes ena knä är av.


Det var på en träning i mars som olyckan var framme.

– Jag gjorde en överstegsfint och skulle sträcka mig mot bollen när det vred till i knät. Jag kände direkt att något gick sönder, säger Henriksson till Piteå-Tidningen.

Selina Henriksson och Piteå hoppades att det inte skulle vara så allvarligt, men efter magnetröntgen står det klart att korsbandet är av och att det inte blir någon mer fotboll för ytterbacken den här säsongen.

  • Det är sjukt tungt nu. Men det är bara att acceptera läget. Det går inte att göra mycket, säger Henriksson.

Selina Henriksson startade försäsongen fint och spelade hela matchen när Piteå besegrade den damallsvenska nykomlingen Uppsala med 4-0 i premiären av Svenska Cupen. Att säsongen börjat så bra känns extra tungt för Henriksson.

  • Det är nästan jobbigast för mig. Jag kände mig i ganska bra form och det hade gått bra i Svenska Cupen och träningsmatcherna. Förhoppningsvis kan det gå lättare att komma tillbaka när jag kan tänka på vilken form jag var i när det här hände, säger hon.

Leif Strandh, sportchef i Piteå, är också nedstämd över beskedet.

– Hon har varit fantastisk på försäsongen. Jättebra helt enkelt. Därför är det här tråkigt för oss men framförallt för henne, säger han till PT.

FOTO: Bildbyrån