• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Lördag Lör 24 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Fredag Fre 30 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj
Söndag Sön 2 Maj Maj
Fredag Fre 7 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Söndag Sön 9 Maj Maj
Idag 13 Maj Maj
Fredag Fre 14 Maj Maj
Söndag Sön 16 Maj Maj
Måndag Mån 17 Maj Maj
Tisdag Tis 18 Maj Maj
Lördag Lör 22 Maj Maj
Söndag Sön 23 Maj Maj
Fredag Fre 28 Maj Maj
Lördag Lör 29 Maj Maj

Janogy till Hammarby

22 december 2020 09:49

Nykomlingen Hammarby har gjort klart med den landslagsmeriterade anfallaren Madelen Janogy. Kontraktet sträcker sig över två år.


Redan tidigare i år stod det klart att Madelen Janogy skulle lämna Piteå IF. Hon återvände till klubben i somras efter ett proffsäventyr i Tyskland. Nu går flyttlasset igen och den här gången är det Hammarby, nykomlingar i OBOS Damallsvenskan, som fått anfallarens signatur på ett tvåårskontrakt.

– Det här känns som en väldigt proffsig klubb med höga ambitioner, så det ska bli jättekul att få vara med på den här resan. Det är också en klubb med stor supporterkultur och jag älskar att spela med publik. Jag är superladdad på det här och vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Janogy till Hammarbys hemsida.

Madelen Janogy har erfarenhet från spel med det svenska landslaget där hon slog igenom med dunder och brak bronssommaren 2019. I gruppspelsmatchen mot Chile, Janogys tävlingsdebut i blågult, kastades hon in med tio minuter kvar och spelade direkt fram Kosovare Asllani som satte 1-0. Av bara farten och med just massor av fart dribblade hon sig sedan igenom det chilenska försvaret och borrade in 2-0–målet. Just rutinen och erfarenheten tror Johan Lager, Hammarbys sportchef, blir oerhört viktig.

– Madelens erfarenheter och kvalité kommer bidra till truppen, både på träning och i match. Vi som klubb vill hjälpa henne att bli ännu bättre och se till att hon trivs i Hammarby. Det skall bli kul att se vad vi som lag kan göra i Damallsvenskan redan 2021, säger han till klubbens hemsida.

FOTO: Bildbyrån