• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Söndag Sön 12 Juni Jun
Måndag Mån 13 Juni Jun
Fredag Fre 17 Juni Jun
Söndag Sön 19 Juni Jun
Lördag Lör 6 Augusti Aug
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Söndag Sön 14 Augusti Aug
Måndag Mån 15 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Söndag Sön 21 Augusti Aug
Måndag Mån 22 Augusti Aug
Onsdag Ons 24 Augusti Aug

Rosengård vann igen

20 maj 2022 19:49
OBOS Damallsvenskan

Efter toppmötet i Eskilstuna är FC Rosengård fortsatt obesegrade. Laget besegrade Eskilstuna United med 3-0 efter mål av Stefanie Sanders och Emma Berglund. Här hittar du en sammanfattning från helgens alla matcher.


Eskilstuna United – FC Rosengård 0-3

Serieledande FC Rosengård tog en stark trepoängare när man på fredagskvällen besegrade Eskilstuna United med 3-0 på Tunavallen. Inför matchen hade Eskilstuna fyra raka segrar och känn på topplagen. Den första halvleken slutade mållös, men i den andra visade skåningarna klassen. Inbytta Stefanie Sanders behövde bara tre minuter på plan innan hon satte ledningsmålet i den 61:a minuten. Kvarten senare utökade Emma Berglund gästernas ledning till 2-0. På tilläggstid kom också trean efter ett självmål från hemmalaget. Rosengård är obesegrade efter tio omgångar och toppar tabellen med sina 24 poäng.

IFK Kalmar – Umeå IK 3-2

På Guldfågeln Arena stod det 2-2 redan efter en halvtimma. Juliette Kemppi satte hemmalagets ledningsmål redan efter fyra minuter, men Henna-Riikka Honkanen kvitterade i den 13:e. Bara minuten senare gjorde Kemppi sitt andra för eftermiddagen och hemmalaget var i ledningen igen. Men när halvtimman närmade sig hittade Lisa Björk rätt och Umeå kvitterade på nytt.

I den andra halvleken fick vi bara se ett mål och det var ett självmål från bortalaget efter en timma. IFK Kalmar höll undan, vann med 3-2 och tog, efter fyra raka förluster, en viktig seger. Laget klättrar upp på elfteplats i tabellen och närmar sig en lagen ovanför.

BP – Linköping FC 1-5

BP tog ledningen tidigt i matchen då Alice Ahlberg slog in en straff i den andra spelminuten. Sedan svarade LFC med fem raka mål. Therese Simonsson satte både 1-1 och 2-1 innan första halvlek var över, och efter pausvilan följde Amalie Vangsgaard upp med två mål fram till 4-1. Yuka Momiki satte sedan spiken i kistan med sitt välplacerade skott fram till 5–1 i den 69:e minuten.

Kristianstads DFF – AIK 5-1

Även KDFF tog en 5-1-seger under söndagen. På Kristianstads Fotbbollsarena var Evelyne Viens framträdande som tvåmålsskytt då hon både inledde och avslutade målskyttet för dagen. KDFF:s 2-0–mål kom på ett självmål, och sedan reducerade gästande AIK, även det efter att en motståndarback styrt bollen i eget mål. 3-1 slog Tabby Tindell in i öppet mål efter en snabb hemmakontring och 4-1 satte Emmi Alanen kyligt med ett lågt skott i straffområdet.

Piteå IF – BK Häcken 1-1

Häcken gick mot en viktig trepoängare i tabelltoppen efter att Mille Gejl Jensen gett laget ledningen borta mot Piteå. Men i slutminuterna av matchen kunde Hlin Eiriksdottir sätta sitt fjärde mål för säsongen då hon slog in 1-1 från straffpunkten.

KIF Örebro – Vittsjö GIK 0-1

Örebro och Vittsjö gick mot delade poäng på Behrn Arena, men i matchens skutskede kunde Katrina Gorry knorra in 1-0 med ett skott från en position strax utanför straffområdet. Det sena segermålet gör att Vittsjö hänger med i toppstriden efter tio spelade omgångar.

Djurgården – Hammarby 1-2

Stockholmsderbyt sparades till sist i den tionde omgången. I ensam majestät spelades mötet mellan Djurgården och Hammarby under måndagskvällen, och det skulle bli Bajen som tog med sig alla tre poäng hem från Stockholms Stadion. Gästerna tog lendingen i den 54:e minuten då Emilia Larsson serverade Vilde Hausnd som sköt bollen över mållinjen via undersidan av ribban. I den 73:e minuten kvitterade Tilde Lindwall med ett välplacerat långskott för Djurgården, men i den 91:a minuten nickade Elsa Karlsson tre poäng till Hammarby efter en välslagen högerhörna.