Kryss mot Paris – Häcken grupptvåa inför sista omgången
Publicerad: 2024-01-24
OBOS Damallsvenskan
BK Häcken spelade 0–0 i hemmamötet med Paris FC när tävlingsåret inleddes på Hisingen under onsdagen.

BK Häcken – Paris FC 0-0

BK Häcken hade chansen att säkra en slutspelsplats i Champions League när man tog emot Paris FC hemma på Bravida Arena under onsdagskvällen. Häcken hade lyckats besegra fransyskorna nere i Paris tidigare i gruppspelet, men hemmamötet slutade med kryss. 0-0 innebär att både Häcken och Paris kan hoppas på avancemang i sista omgången, men det är Häcken som har saken i egna händer.

Matcherna i sista omgången, som spelas 30 januari:

Real Madrid (Spanien) – BK Häcken

Paris FC (Frankrike) – Chelsea (England)

FC Rosengård – SL Benfica 2-2

Fler mål, men samma poängfördelning, blev det på Malmö IP när FC Rosengård tog emot Benfica. Olivia Schough gav hemmalaget ledningen tidigt i den första halvleken, men de portugisiska gästerna vände på matchen med två snabba mål i inledningen av den andra halvleken. Sista ordet var dock inte sagt, och i den 83:e minuten dök Mai Kadowaki upp med en kvittering till 2-2, som även blev slutresultatet.

Poängen var FC Rosengårds första i gruppspelet och redan nästa vecka spelas den sista matchen borta mot Eintracht Frankfurt.