• Ligasponsorer

Söndag Sön 1 November Nov
Lördag Lör 7 November Nov
Söndag Sön 8 November Nov
Söndag Sön 15 November Nov
Lördag Lör 17 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Fredag Fre 30 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj

Lindsay Agnew lånas in av KIF Örebro

1 augusti 2020 18:30

Den kanadensiska landslagsspelaren förstärker laget säsongen ut.


Lindsay Agnew kommer senast från NWSL-klubben North Carolina Courage. Hon ansluter till klubben på lördagen, men är inte spelklar till morgondagens möte med Vittsjö GIK. Ytterbacken ser framemot att komma igång i sin nya klubb.

– Det känns fantastiskt att skriva på för KIF Örebro och få vara en del av deras resa resten av den här säsongen. Detta blir första gången jag spelar i Europa, vilket är kul. OBOS Damallsvenskan är dessutom en av toppligorna där matcherna är väldigt jämna. Det ska bli kul och se vad vi kan göra den här säsongen där jag hoppas kunna bidra med offensiv krydda oavsett vilken position jag får spela på. Något jag gillar är att utmana 1-mot-1 exempelvis. Jag tror också min disciplinerade defensiv kommer göra nytta, säger Lindsay Agnew till klubbens hemsida.

Lagets tränare Stefan Ärnsved ser med tillförsikt fram emot sitt inlånade nyförvärv.

– Det är helt klart positivt att få in en spelare med landslagserfarenhet. I och med att Lindsay kommer in i truppen så får vi en annan flexibilitet än vad vi har idag. Det öppnar för att eventuellt även kunna spela med en fyrabackslinje. Vi får även även in en ytterspelare med en aggressiv spelstil om vi väljer att spela henne som wingback. En annan dimension i värvningen är att vi ökar konkurrensen i truppen, vilket är viktigt över tid. Det gäller att vara på tå för att spela helt enkelt, säger Ärnsved till klubbens hemsida.

FOTO: Bildbyrån