• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Måndag Mån 28 Juni Jun
Torsdag Tor 1 Juli Jul
Fredag Fre 2 Juli Jul
Lördag Lör 3 Juli Jul
Söndag Sön 4 Juli Jul
Onsdag Ons 7 Juli Jul
Torsdag Tor 8 Juli Jul
Lördag Lör 14 Augusti Aug
Fredag Fre 20 Augusti Aug
Lördag Lör 21 Augusti Aug
Söndag Sön 22 Augusti Aug
Onsdag Ons 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug
Lördag Lör 28 Augusti Aug
Söndag Sön 29 Augusti Aug
Måndag Mån 30 Augusti Aug
Lördag Lör 4 September Sep

Inför omgång 17

2 oktober 2020 12:34

FC Rosengård tappade poäng förra helgen och gav Kopparbergs/Göteborg en biljett in i guldracet igen. Samtidigt är det superjämnt i bottenstriden. Här är det du behöver veta inför helgens omgång av OBOS Damallsvenskan.


Linköpings FC – FC Rosengård, lördag 13.30

Hemmalaget Linköping jagar fortsatt topplagen och är i nuläget en poäng från trean Kristianstad. Däremot är avståndet upp till toppduon längre och mycket ska till för att LFC ska blanda sig i en toppstrid. Efter att Rosengård fullkomligt kört över Linköping (7-1!) i augusti lär östgötarna vara revanschsugna och vilja sätta käppar i hjulet för skåningarna som jagar guld. Rosengård fick "bara" ett kryss med sig från mötet med Umeå senast och släppte därmed in Göteborg i guldmatchen igen. FCR har en poäng till godo ch nu verkar det som att Hanna Bennison är på väg tillbaka från skada. Återstår att se vilket lag som är mest revanschsuget.

Umeå IK – Kopparbergs Göteborg, lördag 14.00

Umeå kommer från starka 0-0 borta mot Rosengård och ställs nu återigen mot ett guldjagande lag. Kan man störa skåningarna på bortaplan så kan man störa göteborgarna på hemmaplan också. Nykomlingen har bara fyra poäng ned till nedflyttningsstrecket och skulle må bra av poäng i den här matchen. Gästande Göteborg åker till Umeå med tre raka 3-0–segrar i ryggen. Formen är fin och när det nu bara skiljer en poäng upp till Rosengård finns det ingenting att tveka på. Kopparbergs/Göteborg kommer gå för seger och det finns mycket som talar för att det här blir en riktigt spännande match.

Djurgården – Växjö DFF, lördag 15.00

Djurgården ligger på nionde plats med sina 17 poäng och Växjö är precis under nedflyttningsstrecket med sina 15 pinnar. Mötet i Stockholm blir oerhört spännande och kan antingen göra nedflyttningsstriden än mer spännande eller få Djurgården att ta ett stort, stort steg mot nytt kontrakt. Formmässigt är det dock gästerna som är bäst. Två raka segrar och tre raka matcher utan förlust. Man kommer kunna ta på spänningen på lördag eftermiddag.

Piteå IF – Vittsjö GIK, söndag 14.00

Piteå har fortsatt svårt att hitta rätt med spelet och plocka de poäng som behövs. I nuläget har man samma poäng som Växjö, men håller sig över strecket med bättre målskillnad. Poäng måste in på kontot snarast, men det blir svårt när ett pånyttfött Vittsjö kommer på besök. Förra årets succélag har hittat formen rejält och har sex raka matcher utan förlust. Den fina resultatraden på slutet har gjort att man hamnat i ett litet ingenmansland i mitten av tabellen. Just nu är det sex poäng upp till fyran Linköping samtiigt som det är fyra ner till sexan Umeå.

IK Uppsala – Eskilstuna United, söndag 15.00

Ytterligare en match där väldigt mycket står på spel. Uppsala står på tio poäng och har fem poäng upp till nästjumbon Växjö och tian Piteå. Eskilstuna är dock bara två poäng framför de lagen och en hemmaseger i den här matchen kan spetsa till bottenstriden rejält. Hemmalagets form är dock oerhört svag. Åtta raka förluster talar sitt tydliga språk och det måste till något rejält för att laget ska ha en chans på nytt kontrakt. Eskilstuna slog KIF Örebro med 3-1 hemma på Tunavallen senast och borde ha ett gott självförtroende inför resan till Uppsala.

Kristianstads DFF – KIF Örebro, söndag 15.00

Kristianstads jakt på toppduon fick sig en törn förra helgen när man oväntat åkte på stryk borta mot Växjö. Det lilla hoppet om att blanda sig i toppstriden ordentligt känns långt borta i nuläget, men att ge upp finns inte i tränare Gunnarsdottirs vokabulär. Gästande KIF Örebro kommer få slita för poängen på fotbollsarenan i Kristianstad och det är poäng som man skulle må bra av att plocka. Efter förra omgångens 3-1–förlust är det bara fyra poäng ned till nedflyttning och det är fortfarande många poäng kvar att spela om. Närkelaget har inte plockat någon trepoängare på de fyra senaste och måste hitta tillbaka till den fina formen man hade tidigare i år om det inte ska bli alldeles för spännande på slutet.

FOTO: Bildbyrån