Måndag Mån 22 April Apr

Flera storsegrar i våravslutningen

17 juni 2022 19:48
OBOS Damallsvenskan

Häcken studsade tillbaka, Rosengård och Linköping vann stort. KIF Örebro gjorde äntligen mål och Evelyne Viens fixade en sjunde raka KDFF-seger. Det var en sprakande avslutning på våren vi fick se.

Hammarby – BK Häcken 1-2 Ett formtoppat Bajen med fem raka segrar tog emot ett Häcken vars form dalat lite på slutet. Efter en mållös första halvlek, där Hammarby missade en straff, satte gästerna in Marika Bergman Lundin och det var just hon som gav Getingarna ledningen i den 52:a minuten. Bara minuten senare kom också tvåan. Andrine Hegerberg gjorde sitt andra mål i årets OBOS Damallsvenskan. Matilda Vinberg reducerade för hemmalaget långt in på tilläggstiden, men några poäng blev det inte för Hammarby. Häcken tog en efterlängtad trea och nu går lagen på sommaruppehåll.

AIK – FC Rosengård 0-6

Serieledarna löste sin sjunde raka seger efter en fin första halvlek. Den danska EM-spelaren Sofie Bredgaard gjorde ledningsmålet efter en halvtimma och Jelena Cankovic satte tvåan på tilläggstid. I den andra halvlekens inledning gjorde Cankovic sitt andra för matchen till 3-0. På tal om formstarka EM-spelare, Olivia Schough satte 4-0 efter en hörna och gjorde mål för fjärde matchen i rad. Ett par minuter senare chippade Schough retfullt in sitt andra i matchen till 5-0. I slutminuterna satte Emma Berglund sexan och fastställde slutresultatet.

BP – Eskilstuna United 1-3

Paulina Nyström inledde målskyttet för gästena efter en kvarts spel. I den 38:e minuten gjorde Ngozi Okobi mål för andra matchen i rad när hon satte tvåan.

I den andra halvleken fortsatte Eskilstuna att skapa chanser. Felecia Rogic satte trean från straffpunkten efter en timma. BP reducerade genom Ida Bengtsson, men United tar med sig de tre poängen hem till Eskilstuna.

Kristianstads DFF – Piteå IF 1-0

Evelyne Viens har haft en fantastisk vårsäsong. Kanadensiskan inledde med att spela fram till mängder av mål. Mot Piteå satte hon sitt åttonde mål på de sex senaste matcherna när hon gav KDFF ledningen redan efter tio minuters spel i Kristianstad. Målet blev matchens enda och KDFF går till sommarvila som tabelltrea.

Linköping FC – Umeå IK 7-0

Sju segrar på de åtta senaste matcherna. Det är facit för Linköping FC efter en storseger hemma mot Umeå IK. Olga Ahtinen gav LFC ledningen efter 26 minuter när hon gjorde mål för andra matchen i rad. Yuka Momiki ökade på ledningen tre minuter senare. Innan paus spelade Momiki fram lagets speciella målskytt, Amalie Vangsgaard, som gjorde sitt tolfte mål för säsongen. Norska Heidi Ellingsen gjorde 4-0 fem minuter in i den andra halvleken. Målfesten fortsatte sedan. Momiki satte ett nytt mål innan Alva Selerud och Johanna Svedberg ordnade 6-0 och 7-0. LFC är tvåa i OBOS Damllasvenskan när vi tar sommaruppehåll.

IFK Kalmar – Djurgården 0-1

Efter en tung förlust i midnattsmötet med Piteå senast studsade Djurgården tillbaka på bästa sätt. Julia Walentowicz gav laget ledningen i den 36:e minuten. Målet blev matchens enda och Djurgården är därmed åtta i tabellen när vi tar sommaruppehåll. För IFK Kalmar ser det tuffare ut. Förlusten var deras femte raka och man är elva i tabellen, två poäng ovanför Umeå IK på kvalplats.

Vittsjö GIK – KIF Örebro 1-2

Efter fem raka matcher utan görlust på hemmaplan har det nu blivit två raka för Vittsjö. Efter segern mot Häcken i den förra omgången var det ett laddat hemmalag som gick in mot KIF Örebro. Hemmalagets Linda Sällström satte också matchens första mål, men gästerna kom tillbaka, Bara två minuter efter Sällströms mål kvitterade Jenna Hellstrom. Och ytterligare två minuter senare gjorde Michaela Kovacs 2-1. Två viktiga mål och tre viktiga poäng för närkingarna som kom till Hässleholm med sex förluster och bara ett mål framåt på de sju senaste.