• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Måndag Mån 4 September Sep
Fredag Fre 8 September Sep
Lördag Lör 9 September Sep
Söndag Sön 10 September Sep
Fredag Fre 15 September Sep
Lördag Lör 16 September Sep
Söndag Sön 17 September Sep
Söndag Sön 1 Oktober Okt
Måndag Mån 2 Oktober Okt
Fredag Fre 6 Oktober Okt
Lördag Lör 7 Oktober Okt
Måndag Mån 9 Oktober Okt

Road to OBOS Damallsvenskan - Kristianstads DFF

5 april 2021 17:07
Intervju

Isak Dahlins roadtrip med Studio Oddset fortsätter och i andra avsnittet hälsar han på i Kristianstad. KDFF, klubben som klättrat och klättrat i tabellen de senaste åren. Förra året stack man ut hakan rejält när man menade att det enda målet var att ta en Champions League-plats. Och trots en tuff start växlade man sedan upp och slogs till och med om Stora Silvret i den sista omgången.


Hatten av för den karismatiska Beta Gunnarsdottirs skånska maskin och i år är tongångarna från Kristianstad att de inte kommer att fira en ny tredjeplats. Stommen i truppen har behållits med spets i förra årets jättesuccé Therese Sessy Åsland, finska landslagsspelarna Summanen och Rantala samt lagmamman Sif Atladottir påväg mot comeback. Dessutom kryddas laget med den isländska jättetalangen Sveindis Jane Jónsdóttir.

Vi träffar Klubbchefen Albert Sigurdsson för att prata CL-plats och klubbens utmaningar, vad är målet långsiktigt. Vad har Albert jobbat med tidigare och hur länge har han varit aktiv i klubben. Klubbvandring lokaler, pokaler historia. CL – trea var uttalade målet – kval i höst – hur ser vardagen och arbetet med detta ut?

Utmaningen Den 28 dec aviserade klubben att Sveindís Jane Jónsdóttir vad klar för KDFF på 1 års lån av Storklubben VFL Wolfsburg. Sveindís kommer från Keflavik, där hon har spelat med Keflavíks A-lag sedan 2015. Förra året lånades hon ut till Breiðablik där hon blev mästare, vann skytteligan och utsågs till säsongens bästa spelare. Sedan 2015 har Sveindís öst in mål i högsta och nästa högsta divisionen på Island. Trots sin ungdom har hon redan debuterat i det isländska landslaget. Nu ställs hon i Utmaningen mot Isak Dahlin.

Therese Sessy Åsland är utan tvivel en av seriens bästa forwards och kom till KDFF inför säsongen 2020. Hon blev utvald av FIFA som representant av Norges damlandslag 2019. Therese har ett förflutet i hockeyn och det märks när hon spelar fotboll för det är hårt fysiskt spel med tuffa tacklingar. Vi träffar den benhårda Therese för att prata om hennes karriär, på och av plan.

Supertränarduon Elisabet Gunnarsdóttir och Björn Sigurbjörnsson träffar vi i ett litet och tydligt nerdigt tränarrum på Kristianstad Fotbollsarena. Här kommer det ev spelas champions league. Innan vi trycker på rec så plockar radarparet bort hemlisarna på väggarna. ”Vi kommer aldrig fira en tredjeplats igen” säger Beta i början av intervjun. Vi pratar om truppen, taktik, strategi, visioner, ambitioner, vem gör vad, vilka är årets bataljer, lagets styrkor osv.