Måndag Mån 22 April Apr

Växjö DFF segrare i svenska spel f19 2019

4 november 2019 09:30
SVENSKA SPEL F19

Växjö DFF vann Svenska spel F19 2019. I söndagens final besegrades Kopparbergs/Göteborg FC på straffar. Efter 2-2 efter fulltid var det straffar som fick skilja lagen åt på ett välbesökt Hammarby IP i Stockholm. Väl där var det Växjö DFF som drog det längsta strået.

I fredags avgjordes semifinalerna i F19-slutspelet. Växjö DFF besegrade Umeå IK med 1-0 medan Kopparbergs/Göteborg FC slog Djurgårdens IF med samma siffror. Under söndagen gjorde lagen upp i finalen.

Växjö DFF fick en kanonstart på matchen när Ritah Kivumbi läckert sköt in 1-0 rätt upp i nättaket från distans efter passning av Violah Nambi. Resultatet stod sig halvleken ut.

I andra halvlek fick Växjö ännu en drömstart. Redan i den 47:e minuten rullade Mimmi Strömgren in 2-0 i öppet mål från nära håll efter att Violah Nambi stått för ett fint förarbete längs med vänsterkanten. Nambis andra assist i matchen.

Göteborg var uträknade, men gav inte upp och skulle komma tillbaka. I den 70:e minuten tilldelades göteborgskorna en straff när Elma Junttila Nelhage tacklades ned efter ett fint anfall. Molly Johansson klev fram, men brände straffen. Precis som i semifinalen stod Moa Edrud för en straffräddning.

Reduceringen skulle dock komma fyra minuter senare och det var just Molly Johansson som skulle få sin revansch. Efter en nick i ribban på en hörna kunde Johansson nicka in returen i öppet mål till 1-1 i den 74:e minuten.

Göteborg fortsatte att trycka på och jaga en kvittering. En kvittering som kom i den 84:e minuten. Hanna Wijk kom fram längs sin vänsterkant och hittade in till Hanna Andersson precis framför mål. Skott kom, men blockades och bollen hamnade hos Wilma Jensen Berg. Inhopparen lyfte då kyligt in 2-2 bakom en utrusande Moa Edrud.

Inga fler mål föll i matchen som direkt efter slutsignal gick till straffar. Där klev Moa Edrud på nytt fram. Målvakten räddade två straffar och sköt in en själv. Växjö DFF vann straffläggningen med 3-1 och tog hem segern i Svenska spel F19. Kopparbergs/Göteborg FC fick nöja sig med ett silver i år.

I bronsmatchen som också spelades på Hammarby IP tidigare under söndagen var det Umeå IK som gick segrande med 3-1 mot Djurgårdens IF.

FINALEN Kopparbergs/Göteborg FC – Växjö DFF 2-2 (1-3 efter straffar) 0-1 Ritah Kivumbi, min. 14 0-2 Mimmi Strömgren, min. 47 1-2 Molly Johansson, min. 74 2-2 Wilma Jensen Berg, min. 84