• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Fredag Fre 19 Maj Maj
Söndag Sön 21 Maj Maj
Måndag Mån 22 Maj Maj
Fredag Fre 26 Maj Maj
Söndag Sön 28 Maj Maj
Måndag Mån 29 Maj Maj
Fredag Fre 2 Juni Jun
Lördag Lör 3 Juni Jun
Söndag Sön 4 Juni Jun
Måndag Mån 5 Juni Jun
Fredag Fre 9 Juni Jun
Söndag Sön 11 Juni Jun
Måndag Mån 12 Juni Jun

FC Rosengård tog ledningen – men föll på nytt i CL

7 december 2022 20:28
OBOS Damallsvenskan

Olivia Schough öppnade målskyttet i onsdagskvällens Champions League-möte med SL Benfica – men gästerna kunde vända och vinna. Därmed är FC Rosengård utslaget.


FC Rosengård – SL Benfica 1-3

Under onsdagskvällen var det dags för fortsättningen i Champions Leagues gruppspel för FC Rosengård. SL Benifca, som man i den förra omgången föll mot på bortaplan, stod för motståndet den här aftonen hemma i Malmö.

Hemmalaget fick också en bra start på den här matchen. I den 30:e minuten kunde Olivia Schough sätta dit matchens första mål till stort hemmajubel. Men glädjen blev dessvöre relativt kortvarig då gästerna kunde kvittera sju minuter senare. Och ytterligare tre minuter senare hade de dessutom fullbordat vändningen till 1–2. I inledningen av den andra halvleken kunde Nycole Raysla fastställa kvällens slutresultat till 1–3. Hemmalaget jagade febrilt ett reduceringsmål under slutminuterna, men utan framgång.

Därmed står FC Rosengård fortsatt utan poäng i gruppspelet och har nu ingen chans på slutspelet. Nästa torsdag väntar Bayern München i den femte omgången. Även den matchen spelas hemma i Malmö.