Prispengar till unga fotbollsspelare
Publicerad: 2022-05-13
Månadens Spelare
Linköping FC:s målfarliga anfallare Amalie Vangsgaard blev utsedd till Månadens Spelare i april. Nu står det klart var de 10.000 kronorna från Svenska spel hamnar.

Som vinnare av Månadens Spelare i OBOS Damallsvenskan tilldelas man Svenska Spels "Hejapris" och 10.000 kronor som skänks till valfritt CSR-projekt i den egna klubben. Danska Amalie Vangsgaard vann priset i april och hennes prispengar går till "LFC Fadderakademin". Ett projekt som möjliggör för unga tjejer att få faddrar från Linköping FC.

Linköping FC startade "LFC Fadderakademin" tillsammans med Linköpings kommun Östergötlands fotbollförbund 2014. I Fadderakademin är spelarna i klubben faddrar till alla flicklag i Linköpings kommun. Spelarna håller i träningar, inspirerar, sprider glädje och uppmuntrar tjejerna att fortsätta spela fotboll. Fadderakademin är enormt uppskattad och viktig för utvecklingen av flickfotbollen i Östergötland.

Sedan starten har antalet registrerade flickspelare i Linköpings kommun gått upp med 32,5% och antal lag har ökat från 80 till 106.

Juryn: De 14 lagkaptenerna, experter från Sportbladet, Viaplay, Elitfotboll Dam och Svenska Spel samt supportrarna röstar fram månadens spelare i OBOS Damallsvenskan.

Joakim Forsell
HUVUDSPONSOR
TITELSPONSOR
SÄNDNINGSPARTNER