Publikrekord när Hammarby vann derbyt
Publicerad: 2021-10-10
Hammarby besegrade AIK med klara 4–1 inför 18 537 åskådare på Tele2 Arena – ett nytt publikrekord i OBOS Damallsvenskan.

Det har sedan länge stått klart att Stockholmsderbyt mellan Hammarby och AIK på Tele2 Arena hade sålt biljetter i en takt som bäddade för ett nytt publikrekord i OBOS Damallsvenskan. Strax innan Emma Jansson slog in 4–1 för Bajen på straff i den andra halvleken kom beskedet: det gamla rekordet från Linköpings FC – Umeå IK från 2008 på 9 413 hade nästan fördubblats till 18 537. Den 10 oktober 2021 skrivs därmed in i historieböckerna.

Matchen, då? Hammarby behövde en seger för att kunna hänga med i kampen om tredjeplatsen, och efter en stark insats mot AIK så blev tog man tre viktiga poäng. Madelen Janogy slog in 1–0 i den första halvleken innan Alice Carlsson utökade till 2–0 i den 56:e minuten. Bara en minut senare slog AIK tillbaka då Honoka Hayashi reducerade till 2–1. AIK pressade sedan på för en kvittering, men istället kunde Berglind Björg Thorvaldsdottir utöka till 3–1 sex minuter senare. När matchen gick mot sitt slut kunde sedan Emma Jansson rulla in 4–1 på straff.

I övriga matcher under söndagen tog sistaplacerade Växjö DFF en livlinan genom att plocka säsongens första seger hemma mot Piteå IF. I Skåne tog Kristianstads DFF tre tunga poäng i kampen om tredjeplatsen genom att 2–0-besegra Eskilstuna United.