Måndag Mån 22 April Apr

Tredje raka för Piteå

26 augusti 2022 19:56
OBOS Damallsvenskan

Med sitt åttonde mål för säsongen fixade Hlin Eiriksdottir Piteås tredje raka seger i OBOS Damallsvenskan.

KIF Örebro – Piteå IF 0-1

I mötet mellan KIF Örebro och Piteå var det gästerna som startade starkast. Redan i den tionde minuten ordnade man en straffspark, men Hlin Eiriksdottir missade från elva meter och det var mållöst fram till pausvilan. Isländskan skulle dock få sin revansch i den andra halvleken. Med 20 minuter kvar av matchen satte hon matchens enda mål och såg till att Piteå reser hem med tre poäng. Det är lagets tredje raka seger och laget är just nu sexa i tabellen.

BP – AIK 1-1

Efter en mållös första halvlek på Grimsta IP mellan BP och AIK kunde hemmalagets Frida Thörnqvist spräcka målnollan i början av den andra halvleken. I mitten av halvleken kunde dock AIK komma tillbaka, och det via Emma Engström som nickade in kvitteringsmålet. Ett mål som skulle visa sig bli eftermiddagens sista. AIK spelade hela den andra halvleken med tio spelare på planen efter att Julia Olsson dragit på sig två gula kort under den första halvleken.

Umeå IK – Hammarby 0-3

Madelen Janogy gav Hammarby en smakstart i söndagens bortamöte med Umeå IK. Redan i matchens 13:e minut satte hon dit ledningsmålet. Men därefter skulle det dröja till tio minuter in i den andra halvleken innan det skulle komma något mer mål. Även den gången var det från Hammarbys håll och målskytt blev Matilda Vinberg. Den slutgiltiga spiken i kistan satte Vilde Hasund på stopptid när hon fixade dagens tredje.

Eskilstuna United – Djurgården 1-0

På Tunavallen skulle Eskilstuna United dra det längsta strået i söndagens möte med Djurgården. Ngozi Sonia Okobi-Okeoghene satte dit det som skulle visa sig bli matchens enda mål i den 37:e minuten.

FC Rosengård – Linköping FC 1-0

I Malmö och närmare bestämt Malmö IP kunde FC Rosengård befästa sin serieledning efter seger i toppmötet med Linköping FC. Men länge var det en mållös historia som utspelade sig. Det dröjde hela vägen fram till minut 74 innan matchens första, och enda, mål kom till. Mia Persson sköt in segermålet för FC Rosengård och i och med segern har laget skapat sig ett fempoängsförsprång ned till just Linköping på andraplatsen.

Kristianstads DFF – BK Häcken 1-2

På Kristianstads Fotbollsarena utspelade sig ytterligare ett hett toppmöte i OBOS Damallsvenskan under söndagen. Gästande BK Häcken började den här matchen allra bäst och Pauline Hammarkund kunde ge laget från Hisingen ledningen i den 16:e minuten. I början av den andra halvleken satte Elin Rubensson dit 0–2 – och Häcken stormade mot segern. Men nerv i matchen skulle det åter bli, och det såg Easther Mayi Kith till när hon reducerade med 23 minuter kvar av ordinarie tid. Men några fler mål blev det därefter inte – utan segern kunde tillskrivas gästerna.

Vittsjö GIK – IFK Kalmar 0-1

Efter en mållös första halvlek på Vittsjö IP kunde hemmalagets Clare Polkinghorn få hemmapubliken att jubla i minut 56. Då gav hon nämligen Vittsjö ledningen med 1–0. Den ledningen stod sig sedan länge – men inte hela vägen. Alyssa Mae Walker ville annat och kunde med ett kvitteringsmål några få minuter innan klockan nått 90 minuter säkra en poäng åt IFK Kalmar.