• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Fredag Fre 3 November Nov
Söndag Sön 5 November Nov
Lördag Lör 11 November Nov
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Fredag Fre 19 April Apr
Lördag Lör 20 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Måndag Mån 22 April Apr

Jonna Andersson målskytt i oavgjord EM-premiär

9 juli 2022 23:04
EM 2022

Jonna Andersson, klar för Hammarby efter EM, blev Sveriges första mlskytt i mästerskapet. Premiärmatchen mot Nederländerna slutade 1-1.


Sverige inledde Europamästerskapet i England med ett kryss mot Nederländerna. Blågult tog ledningen i slutet av den första halvleken då Jonna Andersson lade in 1-0 efter Kosovare Asllanis förarbete på högerkanten. Andersson tillhör Chelsea men är klar för spel i Hammarby efter EM.

Nederländerna kom tillbaka i den andra halvleken och kunde få in ett 1-1–mål genom Jill Roord som högg på en lös boll i det svenska straffområdet. När förbundskaptenen Peter Gerhardsson skulle injicera ny energi med en fjärdedel av matchen kvar att spela vände han sig bland annat till BK Häckens Johanna Rytting Kaneryd, som stod för ett piggt inhopp på högerkanten. Några fler mål blev det dock inte i matchen och nu väntar match mot Schweiz den 13 juli för svenskorna.

På planen idag fanns som vanligt även FC Rosengårds Caroline Seger, som knappt satte en fot fel på det defensiva innermittfältet idag.