• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Fredag Fre 3 November Nov
Söndag Sön 5 November Nov
Lördag Lör 11 November Nov
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Fredag Fre 19 April Apr
Lördag Lör 20 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Måndag Mån 22 April Apr

FC Rosengård vidare till kvartsfinal

10 mars 2021 21:49
Champions League

FC Rosengård vann med 2-0 mot St. Pölten i Österrike och tog sig vidare till kvartsfinal i Champions League.


Efter en sen kvittering till 2-2 behövde FC Rosengård göra mål i bortamötet med St. Pölten för att ta sig vidare och det började bra. Emma Berglund gav laget ledningen efter 25 minuter. En frispark från Olivia Schough styrdes vidare via Caroline Seger och nådde fram till Berglund som satte dit ledningsmålet.

När klockan närmade sig halvtid löpte sig Mimmi Larsson fri på vänsterkanten. Hon rundade hemmalagets målvakt och rullade in 2-0–målet för skåningarna.

Resultatet stod sig matchen ut och innebär att FC Rosengård tar hem dubbelmötet med sammanlagt 4-2.

Segern innebär avancemang till kvartsfinalerna i Champions League och där väntar tufft motstånd oavsett hur lottningen går. Vidare till kvartsfinal är nämligen också Chelsea, Lyon, Wolfsburg, FC Barcelona och Bayern München. I morgon avgörs om det blir Fiorentina eller Manchester City som tar den sjunde platsen. Manchester City vann det första mötet med 3-0. Den åttonde och sista platsen i kvartsfinalerna lär hamna hos Paris SG, som har 5-0 i ryggen från det första mötet med Sparta Prag. Lagen returspelar den 17 mars.

Lottningen av kvart- och semifinalerna sker i Nyon på fredag. Kavrtsfinalerna spelas 23/24 mars och 31 mars/1 april och semifinalerna 24/25 april och 1/2 maj. Finalen spelas på Gamla Ullevi i Göteborg den 16 maj.

FOTO: Bildbyrån