Publicerad: 2022-05-11
OBOS Damallsvenskan
Djurgården är ett av de hetaste lagen i OBOS Damallsvenskan just nu och på onsdagskvällen tog man sin fjärde raka trepoängare när. Samtidigt plockade Vittsjö tre poäng i Kalmar.

Djurgården – Umeå 3-0

Hayley Dowd gjorde sitt femte mål för säsongen när hon gav hemmalaget ledningen efter 20 minuter. Umeå, som står på noll bortapoäng än så länge, skapade ett par lägen, men Djurgården höll tätt halvleken ut. Ett halvlek med kvarten kvar av den andra säkrade segern och Stinalisa Johansson spikade igen kistan helt när hon faststöllde slutresultatet på tilläggstid.

IFK Kalmar – Vittsjö GIK 0-1

Med sin oerhört starka defensiv fortsätter Vittsjö att plocka poäng. Femte raka matchen med poäng kom efter att Clara Markstedt gjort matchens enda mål. Laget har bara släppt in åtta mål, varav fyra mot Umeå, på de inledande åtta matcherna och är i och med dagens seger med i striden kring europaplatser. Får man riktig fart på offensiven blir man riktigt farliga framöver.

Linköping FC – Piteå IF 1-0

Linköping FC hänger med i toppen av serien efter en 2-0-seger hemma mot formstarka Piteå IF. Amalie Vangsgaard, månadens spelare i OBOS Damallsvenskan i april, nickade in 1-0 på ett högerinlägg i slutet av den första halvleken, och i slutet den andra halvleken kunde Therese Simonsson fylla på till 2-0 med ett välplacerat avslut lågt i bortre hörnet efter en kontring.

BP – Hammarby 0-2

Hammarby van Stockholmsderbyt mot BP på Grimsta efter att ha gjort två mål i den första halvleken. En inåtskruvad hörna slogs i mål från nära håll av Ellen Wangerheim i den 27:e minuten, och tio minuter senare fick man med sig 2-0 efter att ett inlägg av Matilda Vinberg letat sig hela vägen in i mål.

KIF Örebro – BK Häcken 0-1

Även Häcken plockar en ny trepoängare i toppstriden då man blev första laget att ta poäng av KIF Örebro på Behrn Arena i år. Efter en mållös första halvlek kunde Johanna Rytting Kaneryd sätta 1-0 för gästerna med ett välplacerat skott i bortre krysset – ett mål som skulle visa sig bli matchens enda.

Eskilstuna United – AIK 1-0

AIK hade bytt tränare inför bortamötet med Eskilstuna United, men Jesper Björk och Nebosja Novakovics intåg kunde inte hindra Gnaget från en ny förlust på Tunavallen. Matchens enda mål föll tidigt i matchen då Elise Steneviks inåtskruvade hörna gick direkt i mål.

FC Rosengård – Kristianstads DFF 1-1

Skånederbyt mellan FC Rosengård och Kristianstads DFF avslutade den åttonde omgången på fredagskvällen. Mötet på Malmö IP skulle dock sluta utan någon derbyvinnare då KDFF fick in en sen kvittering av Delaney Pridham efter en hörna i den 88:e minuten. Dessförinnan hade Sofie Bredgaard placerat in 1-0 för Rosengård i den 36:e minuten.