• Ligasponsorer

Söndag Sön 30 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Måndag Mån 28 September Sep
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Fredag Fre 9 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt

Inget spel i Svenska cupen i helgen

13 mars 2020 16:29
Nyheter

Efter ett initiativ från klubbarna så beslutade ett möte mellan Elitfotboll Dam, Svensk Elitfotboll och Svenska Fotbollförbundet under fredagseftermiddagen att helgens matcher i Svenska Cupen inte kommer att spelas. Detta för att bidra med att inte öka eventuell smittspridning av det nya coronaviruset.


Tidigare i veckan så beslutade Elitfotboll Dam tillsammans med Svenska Fotbollförbundet och Svensk Elitfotboll att matcherna i Svenska Cupen på grund av rådande situation med coronaviruset ska spelas utan publik.

Samtliga klubbar som spelar i omgång två av damernas Svenska Cupen och deltagande åtta herrklubbar i Svenska Cupens kvartsfinalspel uttryckte under fredagen att de inte vill spela helgens matcher och efter ett extrainsatt möte beslutade Svenska Fotbollförbundet att matcherna inte kommer att spelas alls den här helgen.

Matcherna spelas inte för att elitfotbollen vill ta ett ansvar för att inte öka smittspridningen i samhället och att man ska ta samma ansvar på både senior och ungdomssidan vad gäller resor och folksamlingar.

När matcherna kan spelas går ännu inte att fastställa. Elitfotboll Dam, Svensk Elitfotboll och Svenska Fotbollförbundet följer samhällsutvecklingen och håller kontakten med aktuella klubbar.