• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Onsdag Ons 11 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 13 Maj Maj
Söndag Sön 15 Maj Maj
Måndag Mån 16 Maj Maj
Fredag Fre 20 Maj Maj
Idag 21 Maj Maj
Söndag Sön 22 Maj Maj
Måndag Mån 23 Maj Maj
Fredag Fre 27 Maj Maj
Söndag Sön 29 Maj Maj
Måndag Mån 30 Maj Maj
Onsdag Ons 1 Juni Jun
Fredag Fre 3 Juni Jun

AIK förändrar i organisationen

9 maj 2022 14:18
OBOS Damallsvenskan

Sportchefen Anne Mäkinen, chefstränaren Maiju Ruotsalainen och assisterande tränaren Scott Swainston får lämna sina roller hos tabelljumbon.


AIK har haft en tuff start på säsongen och står på tre poäng efter sju omgångar av OBOS Damallsvenskan. Efter gårdagens förlust i Stockholmsderbyt mot Djurgården får alltså sportchef, chefstränare och assisterande tränare lämna sina poster.

– Vi har som målsättning i år att etablera oss i OBOS Damallsvenskan vilket också återspeglas i de resurser som tillsatts inför året. Vi kan konstatera att när en fjärdedel av säsongen är spelad ligger vi inte i linje med uppsatta och förväntade resultatmål och därför är vi tvungna att agera. Vi har en rad skickliga tränare och ledare internt och har funnit en bra tillfällig lösning, sedan kommer vi parallellt arbeta med en mer långsiktig lösning. Jag vill också passa på att tacka Anne, Maiju och Scott för deras insatser i verksamheten, säger Manuel Lindberg, VD för AIK Fotboll, till klubbens hemsida.

Till och med sommaruppehållet kommer damverksamheten att ledas av Herish Sadi som Tillförordnad sportchef. Nya huvudtränare blir Jesper Björk och Nebojša Novaković med Michael Nilsson som assisterande tränare.