• Ligasponsorer

Söndag Sön 30 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Måndag Mån 28 September Sep
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Fredag Fre 9 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt

Elin Karlsson korsbandsskadad – missar hela säsongen

24 mars 2020 11:10

Det var på torsdagens träning som olyckan var framme. Växjö DFF:s Elin Karlsson fastnade med foten i gräset när hon skulle rensa undan en boll och vred till sitt knä. Korsbandet gick av och nu väntar rehabträning.


Elin Karlsson var lagkapten i Växjö DFF i fjol och förberedde sig, tillsammans med resten av laget, för den framflyttade premiären av OBOS Damallsvenskan. Men i en en-mot-en–övning på torsdagens träning var olyckan framme.

– Jag kände direkt att något gick av. Det gjorde jätteont på utsidan av vänsterknäet. Det small till ordentligt så alla runt omkring hörde att det gick av, säger Karlsson.

Vad händer nu?

– Nu är det operation som gäller och jag ska träffa vår läkare i eftermiddag. Vi ska se hur det ligger till, men med tanke på det nuvarande läget med coronavirus så vet vi ju inte riktigt när operationen blir av.

Har du fått några riktlinjer om hur du ska förbereda dig för operationen?

– Jag har fått stretchövningar och ska få bort svullnaden innan vi opererar. Läkarna säger att man ska vara så stark som möjligt i benen och det försöker jag vara.

Hur ont har du nu?

– Jag har inte haft så ont och det är skönt. Jag kan inte riktigt böja knäet och inte sträcka ut det heller, så jag har det i samma läge hela tiden, men det känns helt okej. Jag haltar, men det är skönt att jag kan använda det iallafall.

Hur ser prognosen för rehab ut? När kan du vara tillbaka?

– Sjukgymnasten sa att jag kan räkna med att kunna spela match ungefär tio månader efter operationen. Jag har inte riktigt kunna ta in det än. Förra veckan spelade jag ju fotboll och än så länge har jag inte hunnit sakna det. Men det kommer nog om några veckor. Än så länge har jag inte brutit ihop, säger Karlsson.

Växjö DFF:s tränare Magnus Olsson är givetvis ledsen för Karlssons skull. Men han försöker se något positivt i situationen.

– Man blir ledsen för Elins skull. Vår läkare Stefan Kauppinen började jobba med henne direkt och vi har ett jättrebra medicinskt team. Men någonstans i bakhuvudet kalkylerar man med att någon ska åka på en skada. Det är tråkigt och blir såklart ett avbräck för oss. Vi har en ung trupp och får försöka se det positivt och hoppas att någon annan tar chansen, säger han.

FOTO: Bildbyrån