• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Måndag Mån 28 Juni Jun
Torsdag Tor 1 Juli Jul
Fredag Fre 2 Juli Jul
Lördag Lör 3 Juli Jul
Söndag Sön 4 Juli Jul
Onsdag Ons 7 Juli Jul
Torsdag Tor 8 Juli Jul
Lördag Lör 14 Augusti Aug
Fredag Fre 20 Augusti Aug
Lördag Lör 21 Augusti Aug
Söndag Sön 22 Augusti Aug
Onsdag Ons 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug
Lördag Lör 28 Augusti Aug
Söndag Sön 29 Augusti Aug
Måndag Mån 30 Augusti Aug
Lördag Lör 4 September Sep

OBOS Damallsvenskan och Elitettan hyllar supportrarna under helgens matcher

24 september 2020 16:03
Nyheter

Många går just nu och väntar på besked om hur och när mer publik kan börja släppas på på fotbollsmatcher runt om i Sverige. Under helgens matcher kommer därför klubbarna i Obos Damallsvenskan och Elitettan att genomföra en manifestation för att uttrycka sin längtan efter publiken.


Vi längtar efter dig! Det – tillsammans med namnet på några av klubbarnas supportrar – är budskapet på de t-shirts som spelarna i klubbarna kommer att bära på inmarschen vid helgens matcher. Varje t-shirt riktar sig till en specifik person.

– Det är tufft för alla idrotter just nu, inte minst för en publiksport som fotbollen, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare Elitfotboll Dam. Den här manifestationen är klubbarnas sätt att visa vad fansen betyder.

För att upprätthålla relationen mellan klubbarna och fansen har Elitfotboll Dam under våren samlat spelare och supportrar under temat Fotbollslängtan. Det har handlat om att både spelare och fans har delat med sig av vad de längtar efter. Måljublet, energin från publiken, doften av det nyklippta gräset, sångerna eller korven i pausen. Allt det där som sammantaget skapar fotbollens magi, helt enkelt.

– Jag tror jag talar för alla spelare när jag säger att det är otroligt viktigt för oss att tacka fansen för det stöd vi hela tiden känner från dem, även när de inte kan vara på plats fysiskt, säger Emma Jansson, Hammarby.