Emma Holmgren blir kvar i OBOS Damallsvenskan
Publicerad: 2020-11-21
Landslagsmålvakten Emma Holmgren har gjort en fin säsong för IK Uppsala, men kunde inte förhindra att laget trillade ur den högsta serien. Nu står det klart att hon spelar i Eskilstuna United nästa år.

Emma Holmgren har varit en av seriens bästa målvakter de senaste säsongerna och nu står det alltså klart att hon fortsätter spela damallsvenskt även nästa säsong. Eskilstuna United är ny klubbadress och hennes nya tränare, Magnus Karlsson, är glad att ha fått Holmgren till klubben.

  • Det är mycket glädjande att vi lyckats förstärka vårt lag med en målvakt som vid flertalet tillfällen varit uttagen i det svenska A-landslaget. Emma är erfaren trots en relativt ung ålder och vi ser fortsatt potential till utveckling. Ett klart och tydligt förhållningssätt till sina mål och ambitioner gör det lätt att välkomna henne till vår miljö för träning och match, säger han till klubbens hemsida.

Burväktare Holmgren är också nöjd med klubbytet.

"Eskilstuna känns som en väldigt bra och proffsig klubb som satsar framåt. Jag hade ett bra snack med tränaren och att laget vill bygga uppspelen ända från målvakten passar mig. Där tror jag att jag kan bidra med mina fötter", kommenterar Holmgren till hemsidan.

FOTO: Bildbyrån

Joakim Forsell
HUVUDSPONSOR
TITELSPONSOR
SÄNDNINGSPARTNER