• Ligasponsorer

Söndag Sön 13 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Söndag Sön 28 Juni Jun
Söndag Sön 5 Juli Jul
Söndag Sön 12 Juli Jul

Wännerdahl till Piteå

10 maj 2020 09:58

Tidigare i veckan kom beskedet att Piteå IF:s ytterback Selina Henriksson skadat korsbandet och missar årets OBOS Damallsvenskan. Klubben handlade snabbt och i fredags presenterades Sofia Wännerdahl som ersättare till Henriksson.


Sofia Wännerdahl har tillhört LB07 de senaste åren, men åkte i fjol på en korsbandsskada som höll henne borta från spel en stor del av säsongen. Nu flyttar hon till Piteå för spel med förra årets tabellsexa.

– Det känns väldigt kul, och lite nervöst eftersom det blir en ganska lång flytt, säger Wännerdahl till Sportbladet.

Piteå har haft ögonen på Wännerdahl en längre tid och när LB07 drog sig ur Elitettan och dessutom Selina Henriksson åkte på en skada öppnade sig möjligheten för flytten.

– När Selina (Henriksson) blev skadad var det naturligt att plocka upp det spåret igen. Jag ringde Sofia samma kväll som Selina blev skadad. Det gick ganska snabbt från första samtalet till att det var klart, säger Leif Strandh, sportchef i klubben, till PT.

Nu går flytten alltså från söder till norr och Wännerdahl ser fram emot att komma igång i sin nya klubb och siktar mot toppen.

– De var några placeringar ner förra säsongen (6:a) men de är alltid ett topplag så det känns jättekul, säger hon till Sportbladet.

FOTO: Bildbyrån